| Konu: | Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'yu İsmet İnönü'yle ilgili paylaştığı bir "tweet" nedeniyle kınadığına ilişkin |
| Yasama Yılı: | 5 |
| Birleşim: | 65 |
| Tarih: | 26.02.2015 |
ENGİN ALTAY (Sinop) - Teşekkür ederim.
Sayın Başkan, Adalet ve Kalkınma Partisi Balıkesir Milletvekili Sayın Tülay Babuşcu biraz önce bir "tweet" paylaştı. Bu "tweet" "Başkan RTE" kullanıcısıyla yayınlanmış, başlığı da şöyle: "Bizans dostu, kahpe İsmet İnönü!" Bir milletvekilinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularından, 2'nci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü'yle ilgili böyle bir "tweet"i paylaşmasını şiddetle ve nefretle kınıyorum.
AHMET TOPTAŞ (Afyonkarahisar) - Alçakça buluyoruz.
ENGİN ALTAY (Sinop) - Aynı zamanda aynı kınamayı iktidar partisinin sayın grup başkan vekilinden de bekliyorum.
Ancak böyle bir anlayış için iki kelime daha etmek istiyorum. Neyzen Tefvik'in meşhur bir şiiri var: "Ne ararsın Tanrı ile aramda." Bu şiirin son kıtasını Tülay Babuşcu'ya ithaf ediyorum. Kendisini meczup, sapkın ve şerefsiz ilan ediyorum. (CHP sıralarından alkışlar)