GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: CHP Grubunun, 2/12/2014 tarihinde Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve 24 milletvekili tarafından, sağlık hizmeti verilmesinden kaynaklı sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verilmiş olan Meclis araştırması önergesinin (1605 sıra no.lu), Genel Kurulun bilgisine sunulmak üzere bekleyen diğer önergelerin önüne alınarak 18 Şubat 2015 Çarşamba günkü birleşiminde sunuşlarda okunmasına ve ön görüşmelerinin aynı tarihli birleşimde yapılmasına ilişkin
Yasama Yılı:5
Birleşim:57
Tarih:18.02.2015

ALİ ERCOŞKUN (Bolu) - Teşekkür ederim.

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Cumhuriyet Halk Partisi grup önerisi aleyhine söz almış bulunuyorum. Bu vesileyle yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.

Evet, sağlık hizmetleriyle alakalı, mesleğinin de vermiş olduğu bir avantajla, değerli milletvekilimiz bazı görüşlerini paylaştılar. Muhakkak önem veriyoruz, değer veriyoruz ama bu hizmetin muhataplarının yani bu hizmeti alan kişilerin görüşleri bu noktada herhâlde çok daha önemli. Belki bilimsel rakamlar, TÜİK verileri bir şeyler ifade edebilir ama asıl sahada vatandaş bu manada ne düşünüyor?

Ben Bolu milletvekiliyim, küçük bir ilin milletvekiliyim. Dolayısıyla bu küçük ilde eğer Kıbrıscık'ın Çökeler köyündeki Mehmet ağabey bu hizmetten memnunsa veya Mudurnu'nun bir köyündeki, Göynük'ün bir köyündeki vatandaş bundan memnunsa bu en büyük ölçüdür diye düşünüyorum.

Dolayısıyla, sağlık hizmetlerindeki bu değişimin, dönüşümün getirmiş olduğu memnuniyetten dolayı, bu konuda imzası olan herkese teşekkürlerimizi buradan bir kez daha ifade etmek lazım. Değişecek şeyleri de hep birlikte değiştirmeyi arzu ettiğimizi düşünüyor, bu vesileyle yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)