| Konu: | CHP'Lİ MECLİS BAŞKAN VEKİLİNİN BİRER DAKİKALIK SÖZ VERME UYGULAMASINDAN MEMNUNİYET DUYDUKLARINA VE İZMİR MİLLETVEKİLİ NESRİN ULEMA'NIN YAPTIĞI AÇIKLAMASINDAKİ BAZI İFADELERİNE İLİŞKİN |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 123 |
| Tarih: | 22.07.2014 |
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Sayın Başkan, AKP'li Meclis başkan vekilleri tarafından uygulanmayan ancak tarafınızdan uygulanan, milletvekillerinin kendilerini ifade etmesi ve gündemle ilgili bir şeyler söylemesi için çok kıymetli, demokratik bir tavır olan bir dakikalık söz hakkını tanıyor oluşunuzdan büyük memnuniyet duyuyoruz. CHP'li Meclis Başkan Vekilinin yarattığı bu özgürlük ortamını AKP'li milletvekillerinin de kullanıyor olması bizim açımızdan ayrı bir kıvançtır.
Biraz önce sayın İzmir Milletvekilimizin ifade ettiği konu, Genel Başkanımızla ilgili verilen bilgiler tamamen çarpıtmaya yöneliktir. Sayın Başkanımız maden kazasından hemen sonra yapmış olduğu ziyarette çok sayıda madenci ailesine taziye ziyaretinde bulunmuştur. Esas, aksi durum, maden kazasını siyasete alet etmek olurdu. Onu da en iyi başaran AKP vekilleridir.