| Konu: | İŞ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI İLE BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN TASARI VE TEKLİFLERİ |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 122 |
| Tarih: | 21.07.2014 |
RAHMİ AŞKIN TÜRELİ (İzmir) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Sayın Bakan, genel sağlık sigortası tescili yapılmış olup da gelir testine başvurmayan kişiler, bildiğiniz üzere bu kanun kapsamında altı ay içinde başvurdukları takdirde tescil tarihinden itibaren primi ödeyecekler ve hizmet alabilecekler. Ancak bu kişiler genel sağlık sigortası primini ödemedikleri dönemde sağlık hizmeti alamadılar. Şimdi, onların sağlık hizmetinden yararlanmadığı dönem için geriye doğru giderek prim almanın hiçbir mantığı, bir anlamı yok. Yani yarın bu konuyu ilgili maddede görüşeceğiz, Plan Bütçede de tartıştık. Bu durumu düzeltmeyi düşünüyor musunuz? Gerçekten ciddi bir adaletsizlik var.
İkinci konu da, atanmayı bekleyen öğretmenler konusu. 300 binin üzerinde öğretmen adayı atanmayı bekliyor. Millî Eğitim Bakanının açıklamasına göre ise 130 bin öğretmen açığı var. Şimdi, gene bu kanun tasarısında 35 bin kadro veriliyor fakat bu yetersiz. Bunu artırmayı düşünüp bu sorunu gerçekten temelden çözmeyi düşünmüyor musunuz?
Teşekkür ederim.