GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: TOPRAK KORUMA VE ARAZİ KULLANIMI KANUNU VE TÜRK MEDENİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TASARI VE TEKLİFİ
Yasama Yılı:4
Birleşim:83
Tarih:30.04.2014

ALİM IŞIK (Kütahya) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Sayın Bakana birkaç sorum olacak:

Birincisi, son dönemde tarımsal girdi fiyatlarının artışı nedeniyle kârlı olmaktan çıkan bitkisel ve hayvansal üretimin desteklenmesi için, özellikle mazot, ilaç, gübre ve tarım makinelerinde ÖTV ve KDV'nin indirilmesi ya da tamamen kaldırılması konusunda bir çalışmanız var mı? Varsa, bu çalışma ne aşamadadır?

İkincisi; ziraat mühendisi, veteriner hekim, balıkçılık teknolojisi ve su ürünleri mühendislerinin atamaları konusunda geçen yıl kamuoyuna açıkladığınız ve sözünü verdiğiniz kadroların ne kadarını doldurabildiniz? Bugün feryat eden bu işsiz mühendislerin bu sorununa 2014 yılında nasıl bir çözüm bulmayı düşünüyorsunuz?

Son sorum: Dondan etkilenen fındık üreticilerinin sorunlarının çözümü konusunda bir çalışmanız var mı varsa ne zaman uygulamaya koymayı düşünüyorsunuz?

Teşekkür ederim.