| Konu: | Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz'ın sataşma nedeniyle yaptığı konuşması sırasında şahsına sataşması nedeniyle |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 64 |
| Tarih: | 19.02.2014 |
OSMAN KAHVECİ (Karabük) - Az önce Sayın Yılmaz, meslektaşım göreviyle ilgili söyledi. Biz zaten öyle bir şey söylemedik. Zaten görevini yapmasaydın ben seni beş yıl bölge müdürü yapmazdım ki, tutmazdım orada. (AK PARTİ sıralarından "Bravo" sesleri, alkışlar)
Yani, görevinle ilgili bir şey söz konusu değil ama bir şeyin hakkını verelim; on yıllık AK PARTİ iktidarında kamuya alınan en çok mühendis orman mühendisidir. Evet, işsiz arkadaşlarımız var mı? Var. Evet, ilk defa orman mühendislerinin kanununu çıkarıp da serbest iş yapabilme hükmünü kim getirdi?
BEDRETTİN YILDIRIM (Bursa) - Bunlar kaç tane aldı?
OSMAN KAHVECİ (Devamla) - O da AK PARTİ iktidarında olmuştur. Elli yıldan beri orman mühendislerinin görev ve yetkisi kanunu çıkarılamamıştır. Bunu AK PARTİ Hükûmeti çıkarmıştır. AK PARTİ Hükûmeti orman mühendislerine olan borcunu...
MAHMUT TANAL ( İstanbul) - Orman Kanunu ANAP döneminde çıktı, yapma bunu.
OSMAN KAHVECİ (Devamla) - ...vefasını göstermiştir, bunu çıkarmıştır. İşçilerimiz yıllardan beri...
Milliyetçi Hareket Partisi de iktidarda oldu, neden o zaman 20 bin tane mevsimlik işçimiz, orman işçimiz gündeme getirilmedi, onlara kadro verilmedi? Onları da biz verdik.
LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - 7 bin tane kadro dağıttı o zaman MHP.
OSMAN KAHVECİ (Devamla) - Sen de bunu biliyorsun. O zaman da teşekkür etmiştin, "Hakikaten arkadaşlarımız bunu hak etmişti." demiştin.
LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - 7 bin kadro dağıttı, 7 bin.
OSMAN KAHVECİ (Devamla) - Şimdi, elbette ki son birkaç yıldan beri işçilerin emekli olmasıyla birlikte mevsimlik işçileri aldık. İnşallah onların da hakları, gelecekte kadroya geçirilir ama şu anda Orman Genel Müdürlüğünün bütçesi buna müsait değil.
HAYDAR AKAR (Kocaeli) - Vallaha en güzel ne yaptınız biliyor musun? Köylünün elinden aldığınız kesimi müteahhitlere verdiniz, müteahhitlere, onu da söylesene. AKP döneminde kesimi köylünün elinden aldınız, müteahhitlere verdiniz, onu da söylesene.
OSMAN KAHVECİ (Devamla) - Onun için de inşallah gelecekte onlar da bu hakkı alırlar ama bizim 17 bin tane işçiye verdiğimiz kadroyu da unutmamak lazım diyorum.
Hepinizi saygıyla selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)