GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE JAPONYA HÜKÜMETİ ARASINDA NÜKLEER ENERJİNİN BARIŞÇIL AMAÇLARLA KULLANIMINA DAİR İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR
Yasama Yılı:4
Birleşim:43
Tarih:07.01.2014

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU (Afyonkarahisar) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Değerli milletvekilleri, Sayın Atıcı, tabii şöyle: Taş ocağı için usuller belli. Mutlaka, bu taş ocağı varsa, Maden İşleri Genel Müdürlüğünden ruhsat almıştır. Yani biz bu taş ocağı için -ormandan- izin verirken Kanun'a göre, Orman Kanunu'nun 16 ve 17'nci maddesine göre bizim ne maksatla kullanacağını araştırma durumumuz söz konusu değil. Yani onların öyle söylediğini iddia ediyorsunuz ama taş ocağı ruhsatı almıştır mutlaka mevzuata göre. Şu anda bana gelmediği için konuyu bilemiyorum ama inceleyeceğim. Taş ocağı ruhsatı almışsa biz de -mahzuru yoksa herhangi bir şekilde- ona ormanda izin veriyoruz tekrar rehabilite edip ağaçlandırmak kaydıyla. Çünkü 2008 yılında -daha önceki- maden ocakları, taş ocakları için -bırakıp gidiyorlardı- bir genelge çıkardım. Taş ocakları ve maden ocakları tamamen... Eğer İstanbul, Ankara, İzmir gibi hafriyat toprağı döküm için uygunsa oralarda belediyelere veriyoruz ama diğer alanlarda tamamen doldurup, ağaçlandırıp rehabilitasyon projesi hazırlayıp ona göre veriyoruz; durum budur.

Sayın Kaplan, tabii, şöyle: Aslında lojmanlarla ilgili hakikaten Hükûmetimiz lojmanların yapılmaması yönünde bir karar aldı. Ama, bazı bölgelerde bilhassa ormanların korunması, orman muhafaza memurları ve orman yangınlarıyla mücadele durumlarında mecburen acil hâller için lojman yapıyoruz ama genelde diğer maksatlar için lojman yapılmıyor; onu da özellikle vurgulamak istiyorum.

Evet, teşekkür ederim.