GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 2014 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE KANUNU TASARISI İLE 2012 YILI MERKEZİ YÖNETİM KESİN HESAP KANUNU TASARISI NEDENİYLE
Yasama Yılı:4
Birleşim:33
Tarih:16.12.2013

MEHMET HİLAL KAPLAN (Kocaeli) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Sorum Aile ve Sosyal Politikalar Bakanıma: Sayın Bakan, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 2001 yılında Türk-Alman Vakfı tarafından Saraylı'da sevgievleri, çocukevleri anlamında bir yapılanma oldu. Amaç, depremde kimsesiz kalan çocukların barınmalarını sağlamak, onlara sahip çıkmak. Amaç, korunmaya ihtiyacı olan çocukların gelecekte iyi bir psikolojik ve eğitimsel alanlarını da oluşturmak ama son günlerde Kocaeli basınında, Kocaelindeki yetkililerin burayı erkek yetiştirme yurduna dönüştürmek için villa tarzında olan bu yapıyı yıkacaklarını, TOKİ'ye devredeceklerini, bunun yerine erkek yetiştirme yurdu gibi bir durumla karşı karşıyayız.

Bir taraftan, villa tarzındaki sevgievlerini Türkiye'nin birçok alanında yaparken Kocaeli'de, Gölcük'te neden böyle bir girişimde bulunulmuştur bilginiz var mı?