GENEL KURUL KONUŞMASI
| Konu: | (3/1284) ESAS NUMARALI BAŞBAKANLIK TEZKERESİNİN GÖRÜŞMELERİ SIRASINDA İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MAHMUT TANAL'A VE İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ABDULLAH LEVENT TÜZEL'E SÖZ VERİLİP VERİLMEMESİ HUSUSUNDA BAŞKANLIĞIN TUTUMU HAKKINDA |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 3 |
| Tarih: | 03.10.2013 |
RECEP ÖZEL (Isparta) - Sayın Başkan, çok değerli milletvekilleri; görüşmekte olduğumuz tezkerenin görüşmelerindeki birtakım konuşmalardan kaynaklanan tutumunuzla ilgili -zannedersem- bir usul tartışması açıldı. (CHP sıralarından gürültüler)
Tezkerenin ne şekilde görüşüleceği İç Tüzük'ün amir hükmü. İç Tüzük'ün amir hükmünü Meclis Başkanlığımız uygulamakta. Bunun haricinde, burada, yeni usul hükümleri, tüzük ihdas etmek, uygulamayla yeni birtakım hükümler buraya koymak Meclis çalışmalarına hiçbir şey katmaz. Meclis Başkanımızın uygulaması yerindedir, doğrudur. Bundan dolayı, yapılmış olan, aleyhe olan şeyleri kabul etmediğimizi bildiriyor, hepinize saygılar sunuyorum efendim. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)