| Konu: | AK PARTİ GRUBUNUN, GENEL KURULUN ÇALIŞMA SAATLERİNİN VE GÜNDEMDEKİ SIRALAMANIN YENİDEN DÜZENLENMESİNE; İSTANBUL MİLLETVEKİLİ OSMAN AŞKIN BAK VE 102 MİLLETVEKİLİNİN, TÜRK SPORUNDA YAŞANAN DOPİNG VAKALARININ ARAŞTIRILARAK ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLERİN BELİRLENMESİ AMACIYLA BİR MECLİS ARAŞTIRMASI AÇILMASINA İLİŞKİN ÖNERGESİ VE BU KONUDA VERİLMİŞ DİĞER MECLİS ARAŞTIRMASI ÖNERGELERİNİN, GENEL KURULUN 5 KASIM 2013 SALI GÜNKÜ BİRLEŞİMİNDE OKUNMASINA VE GÖRÜŞMELERİNİN BİRLEŞTİRİLEREK AYNI GÜNKÜ BİRLEŞİMİNDE YAPILMASINA; GENEL KURULUN 12, 19 VE 26 KASIM 2013 SALI GÜNKÜ BİRLEŞİMLERİNDE BİR SAAT SÖZLÜ SORULARIN GÖRÜŞÜLMESİNİ MÜTEAKİP DİĞER DENETİM KONULARININ GÖRÜŞÜLMEYEREK GÜNDEMİN "KANUN TASARI VE TEKLİFLERİ İLE KOMİSYONLARDAN GELEN DİĞER İŞLER" KISMINDA YER ALAN İŞLERİN GÖRÜŞÜLMESİNE; 5, 6, 13, 20 VE 27 KASIM 2013 GÜNKÜ BİRLEŞİMLERİNDE SÖZLÜ SORULARIN GÖRÜŞÜLMEMESİNE; 490 VE 477 SIRA SAYILI KANUN TASARILARININ İÇ TÜZÜK'ÜN 91'İNCİ MADDESİNE GÖRE TEMEL KANUN OLARAK BÖLÜMLER HÂLİNDE GÖRÜŞÜLMESİNE |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 10 |
| Tarih: | 30.10.2013 |
İDRİS ŞAHİN (Çankırı) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; AK PARTİ grup önerisi adına söz almış bulunuyorum. Yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.
Öncelikle, AK PARTİ grup önerisi gündemi, çalışma saatlerini ve temel kanunları içeren bir düzenlemeyi ihtiva etmektedir. Danışma Kurulunun 30/10/2013 tarihinde yani bugün yaptığı toplantıda siyasi parti grupları arasında oy birliği sağlanamadığından İç Tüzük'ün 19'uncu maddesi gereğince grubumuzun önerisi aşağıdaki şekilde Meclis gündemine getirilmiştir.
Şöyle ki, gündemin "Kanun Tasarı ve Teklifleri ile Komisyonlardan Gelen Diğer İşler" kısmında bulunan 492, 490, 477, 105, 421, 359, 397, 399, 379, 440, 447 ile 54 sıra sayılı kanun teklifi ve tasarılarının bu kısmın 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ve 14'üncü sıralarına alınması ve diğer işlerin buna göre teselsül ettirilmesi önerilmektedir.
Ayrıca, demokratikleşme paketinde ifade edilen "Nevşehir Üniversitesi" adının "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi", Siirt iline bağlı Aydınlar ilçesinin adının "Tillo" olarak değiştirilmesi kanun teklifi gündemin 3'üncü sırasına alınmıştır.
Yine, tüketicinin korunmasıyla ilgili kanun tasarısı gündemin 4'üncü sırasında yer almaktadır.
Anayasa Mahkemesi ile ilgili kanun tasarısı ise gündemin 5'inci sırasına alınmıştır.
Yine, Azerbaycan ile ilgili sözleşmeler gündemin 6'ncı sırasından itibaren gündeme alınmıştır.
Ayrıca, kasım ayı çalışma saatleri önergemiz ile düzenlenmekte olup Salı günleri 15.00 ila 20.00 saatleri arasında bir saat sözlü soru olacak şekilde, çarşamba günleri ise sözlü soruların görüşülmemesi ve çarşamba ve perşembe günleri 14.00 ila 20.00 arasında gerçekleşmesi önerilmektedir. Ayrıca, bu hafta ve önümüzdeki hafta çalışma saatleri ise yeniden düzenlenmektedir.
Biraz önce ifade ettiğim gibi, bugün Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi ve Aydınlar ilçesinin isminin "Tillo" olarak değiştirilmesine yönelik kanun teklifinin görüşmelerinin bitimine kadar Meclisin çalışması önerilmektedir.
Yine, yarın yani perşembe günü saat 21.00'e kadar çalışma sürelerinin belirlenmesi, haftaya salı günü ise doping ile ilgili araştırma önergelerinin görüşülmesi ve saat 24.00'e kadar bu görüşmelerin devam etmesi önerilmektedir.
Ayrıca, Anayasa Mahkemesiyle alakalı düzenleme önümüzdeki hafta çarşamba günü gündeme getirilmekte, perşembe günü ise 383 sıra sayılı Tasarı'ya kadar olan işlerin görüşmelerinin tamamlanması teklif edilmektedir. Yine aynı süre içerisinde tüketicinin korunması hakkındaki kanun yani 490 sıra sayılı Teklif'in de görüşülmesi ve Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükûmeti arasındaki basın ve enformasyon alanlarında iş birliği protokolünün onaylanmasına ilişkin hükümler de önümüzdeki haftanın gündeminde yer almaktadır. Bunların tamamı gündem, çalışma saatleri ve bahsettiğimiz 2 kanunun da temel kanun olarak gündeme getirilmesine yönelik teklifleri içermektedir.
Önümüzdeki haftanın çalışma saatlerini ve bu haftanın süre bitimine kadar olan çalışma saatlerini ihtiva eden bu düzenlemelere iktidarıyla, muhalefetiyle desteğinizi bekliyor, yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)