| Konu: | BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 21 |
| Tarih: | 11.11.2012 |
ALİM IŞIK (Kütahya) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
Sayın Bakan, bilindiği gibi, tasarıyla, 31/12/2011 tarihine göre nüfusu 2 binin altında bulunan çok sayıda belediye kapatılmaktadır. Kapatma yerine, kişi başına düşen gelir payını artırarak bunları yerinde bırakmayı düşünmediniz mi?
2) 31/12/2012 tarihi itibarıyla nüfuslar otomatikman güncellendiğine göre, yayım tarihi yerine bu tarihi dikkate alarak bazı belde belediyelerinin tüzel kişiliğinin devamına imkân sağlanabilir mi?
3) Birbirine yakın, kapatılmış ama birleşme kararı alınmış belde belediyelerinin bir araya gelerek 2 binin üzerine çıkarılması hâlinde tüzel kişiliklerinin devamını sağlayacak bir düzenleme düşünülmekte midir?
4) Turizm bölgelerindeki Anayasa Mahkemesi kararıyla iade edilen tüzel kişilikleri iade etmeyi siz de düşünüyor musunuz?
Teşekkür ederim.
BAŞKAN - Teşekkür ediyorum.