| Konu: | 10 OCAK DÜNYA ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ İLE TÜRK İDARECİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADIĞINA VE BASIN İLAN KURUMU YASASI'NIN DEĞİŞTİRİLMESİ GEREKTİĞİNE İLİŞKİN |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 51 |
| Tarih: | 10.01.2013 |
FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (İstanbul) - Efendim, ben de Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum, özellikle Sayın Balbay ve Tuncay Özkan'a özgürlükler diliyorum ve ayrıca, yine bugün kutlanan Türk İdareciler Günü'nde tüm idarecilerimize başarı dileklerimi iletiyorum.
Sayın Başkan -Sayın Başbakan Yardımcısı gitti- Basın İlan Kurumu tarafından yerel gazetelere dağıtılan ilan bedelleri, Basın İlan Kurumunun yasası çok eski olduğu için, özellikle büyüyen İstanbul'da -eski şekilde Babıali gazeteciliği esas alınmış, fakat yeni büyük ilçelerde 5 bin, 10 bin, 15 bin satan gazeteler var- tiraja göre verilmesi gerekiyor. Burada bir adaletsizlik var, özellikle Basın İlan Kurumu Yasası'nın bu şekilde değiştirilmesi gerekiyor. Bunu bir kez daha dile getirmek istiyorum.
BAŞKAN - Teşekkür ederiz Sayın Aslanoğlu.