GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: SPORDA ŞİDDET VE DÜZENSİZLİĞİN ÖNLENMESİNE DAİR KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ (S.S.: 80)
Yasama Yılı:2
Birleşim:23
Tarih:24.11.2011

MEHMET VOLKAN CANALİOĞLU (Trabzon) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Sayın Bakan, biraz önce Akyazı Projesi'yle ilgili sivil toplum kuruluşlarımızın mahkemeye gittiğini ifade ettiniz. Sivil toplum kuruluşlarının elbette görevleri vardır, onlar yatırımları engellemeyi düşünmezler ancak yapılan yatırımlarınrantabl ve araziye uygun ve kent geleceğini de ilgilendirecek şekilde başvurular yapabilirler. O nedenle, sivil toplum kuruluşları görevlerini yapmışlardır.

Benim ifade etmek istediğim, Avni Aker Stadyumu'nda şu anda en az iki üç sene daha maçlar oynanacaktır. Onun kapatılması açısından sormuştum.

Bir de teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz, 2011 Avrupa Gençlik Oyunları Trabzon'da yapıldı ve siz Bakan olarak geldiniz, açılış yaptınız. Burada emeği geçenlere değil, yalnızca Sayın Başbakanımıza teşekkür ettiniz. Oysa sizden önceki Spor Bakanı da AKP'nin ve Trabzon'un milletvekiliydi ama atladınız. Hadi biz neyse, onu atlamanızın bir sebebi unutkanlık mıydı, yoksa dil sürçmesi mi?

Teşekkür ederim.