| Konu: | DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU'NUN BAZI İFADELERİNE İLİŞKİN |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 42 |
| Tarih: | 16.12.2012 |
YILDIRIM TUĞRUL TÜRKEŞ (Ankara) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Sayın Bakan az önce konuşmasında, Afrika konusunda tam da benim dediğimi teyit etti. Yani dünya hidrokarbon yatakları üzerinde mücadele ederken o şeydeki, Afrika'daki 50 milyon dolarlık işlerin önemli olduğunu söyledi.
DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU (Konya) - 50 milyondu, 3 milyar dolara çıktı.
YILDIRIM TUĞRUL TÜRKEŞ (Devamla) - 3 milyar dolar da bir şey değil Sayın Bakan. Oradaki esas kavga biliyorsunuz ki Nijer'de ve Çad'daki zengin yataklardır ve onunla ilgili olarak bir gayretiniz olursa o mühim.
DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU (Konya) - Enerji iş birliğimiz de var.
YILDIRIM TUĞRUL TÜRKEŞ (Devamla) - Suriyeli Türkmenlerle ilgili dünkü toplantı fevkalade önemlidir ama bunun daha önce yapılmış olması lazımdı. Yani Suriye muhaliflerinin başına Batı'nın zoruyla yeni biri geldikten sonra, dışlandığınızı hissettikten sonra Türkmenlere sarılmamanız gerekir; geç kalmış bir olay.
Süre az olduğu için son olarak da şunu ifade etmek istiyorum: Eğer bugün Türk Devletleri Konseyi varsa bunun temeli, ta 1990'larda Sovyetler Birliği çözüldükten sonra Milliyetçi Hareket Partisinin girişimiyle yapılan Türk kurultaylarında alınan kararlar doğrultusunda yapılmıştır. Bununla ilgili Türk kurultaylarının kararlarını bilahare ben zatıalinize takdim edeceğim.
Teşekkür ederim. (MHP sıralarından alkışlar)
DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU (Konya) - İcraat önemli!
YILDIRIM TUĞRUL TÜRKEŞ (Ankara) - O temel olmasaydı bugün icraat olmazdı.