| Konu: | 2013 YILI MERKEZÎ YÖNETİM BÜTÇESİ VE 2011 YILI MERKEZÎ YÖNETİM KESİN HESAP KANUNU TASARISI |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 39 |
| Tarih: | 13.12.2012 |
SEYFETTİN YILMAZ (Adana) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
Ben de İçişleri Bakanımıza sormak istiyorum. Bu Emniyet Genel Müdürlüğünde başarılı personelin ödüllendirilmesi iyi bir uygulamadır fakat burada genellikle üst düzeyde görev yapan, il müdürleri, daire başkanı gibi kişiler yüksek miktarda alırken; alt kademede yani sokakta, karakolda, polis merkezlerinde çalışanlara da buradan pay vermeyi düşünüyor musunuz?
Yine, polislerin çalışma saatleriyle ilgili bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? Yıllardır polisin özlük haklarını gündeme getiriyorsunuz, polisleri umutlandırıyorsunuz. Yine "Çalışmalar hâlâ devam ediyor." mu diyeceksiniz? Eş durumundan dolayı mağdur olan personelin tayinleriyle ilgili bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?
Bir de, teşkilatta rütbe çeşitliliği olarak akademili, kolejli, üniversite mezunu ve memuriyetten geçme şeklinde çeşitlilik bulunmakta, bu da personel arasında ikilik ve dava konusu olmaktadır. Bu şekilde 4 bine yakın dava gündemdedir. Bunları düzeltmeyi düşünüyor musunuz?
Teşekkür ediyorum.
BAŞKAN - Teşekkür ederiz Sayın Yılmaz.