| Konu: | ÜLKEMİZDE NİŞASTA BAZLI ŞEKER ÜRETİMİNİN HER YIL KOTASININ ARTTIRILMASININ SAĞLIĞA VE ÇEVREYE VERDİĞİ ZARARLARA VE MISIR İTHALATINDA KAZANÇ SAĞLAYAN FİRMALARIN ARAŞTIRILMASINA İLİŞKİN |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 20 |
| Tarih: | 17.11.2011 |
MUHARREM IŞIK (Erzincan) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; "Üç beyazdan uzak duralım", "Obeziteyle mücadele edelim" diye Sağlık Bakanlığı kampanyalar açarken nişasta bazlı şeker üretiminin ülkemizde her yıl kotasının artırılması, nişasta bazlı şekerin diyabetten kemik erimesine, kansızlığa, gut hastalığına, karın tipi şişmanlığa, karaciğer yağlanmasına, kansere neden olduğu bilinirken bunun kullanılmasına izin verilmesi, ayrıca şeker fabrikasının kapatılması, şeker üretiminin azalması, sağlığa ve çevreye verdiği faydaların göz önüne alınmaması bir çelişki değil midir?
Diyabet Haftası'nda böyle bir konu görüşülürken şekerin, özellikle nişasta bazlı şekerlerin üretiminin artırılması ve mısır ithalatında hangi firmaların kazanç sağladığının araştırılması gerekiyor.
Saygılarımı sunuyorum.