| Konu: | ECZACILAR VE ECZANELER HAKKINDA KANUN İLE UYUŞTURUCU MADDELERİN MURAKABESİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFLERİ |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 108 |
| Tarih: | 17.05.2012 |
SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ (Erzurum) - Başkanım teşekkür ediyorum.
Gaziantep'te 75'inci Yıl Devlet Hastanesine Avukat Cengiz Gökçek ismini verdik, evet doğrudur. Bu, şöyle gerçekleşti: Biliyorsunuz, Gaziantep'te bir değerli kardeşimizi, meslektaşımızı şehit ettiler. Dolayısıyla onun hastanesine kendi ismini verdik, bu bir vefanın gereğiydi, bunu yapmamız gerekiyordu. Orada da rahmetli Cengiz Gökçek'in ismi vardır. Cengiz Gökçek, 16'ncı Dönem milletvekilimiz ve Sağlık Bakanlığı yapmış olan, Türkiye Cumhuriyetine Sağlık Bakanlığı yapmış olan değerli bir siyasetçidir, dolayısıyla onun ismini de Gaziantep'te bir başka hastaneye verdik.
Yeri gelmişken ifade edeyim: Değerli Milletvekilim, cumhuriyet bizim için elbette çok önemlidir ama cumhuriyetin 75'inci yılını ya da 50'nci yılını ya da 83'üncü yılını kutsamak gibi bir şeye de girmemeliyiz yani. Bu, cumhuriyeti kuvvetlendiren bu kabil işler değildir. O zaman 75'inci yıl önemli bir köşe taşıydı, kutlamalar yapıldı, bizim de yetiştiğimiz tarihlerdi onlar. Şimdi cumhuriyetimizin 100'üncü yılına doğru gidiyoruz. Dolayısıyla burada, ortada yanlış bir şey yok yani. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanının ismi bir hastaneye verilmiş, bu da bir vefa duygusunun gereğidir, kanaatim budur.
Bu şapla ilgili olarak, Tarım Bakanımıza konuyu götüreceğim. Şap biraz benim de bildiğim bir konudur, çünkü Erzurum'da hayvancılık çok yaygın olarak yapılıyor. Çok dikkate değer çalışmalar yaptıklarını ve bu işi iyi takip ettiklerini biliyorum Tarım Bakanlığının. Yalnız, şap gerçekten çok hızlı yayılan, çok kolay yayılan bir hastalık. Dolayısıyla, Tarım Bakanlığımızın çabaları kadar, iyi eğitilmiş çiftçilerin kendi gayretlerinin de kanaatimce burada çok önemli rolü var, çok kolay bulaştığı için. Meseleyi sizin anlattığınız biçimde Bakanımıza götüreceğim.
DİLEK AKAGÜN YILMAZ (Uşak) - Bir de, bu hayvan pazarlarının kapalı olduğu dönemde kredilerin ertelenmesiyle ilgili bir çalışma olabilirse; bu konuda talepleri var köylülerimizin.
SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ (Erzurum) - Neyin ertelenmesi efendim?
DİLEK AKAGÜN YILMAZ (Uşak) - Hayvan pazarları kapalı olduğu için satışlar yapılamadığından borçlarını ödeyemiyorlar; kredilerin ertelenmesi konusu.
SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ (Erzurum) - Peki Değerli Milletvekilim.
Malatya Hekimhan'ın çocuk hekimiyle ilgili ve diş hekimiyle ilgili durumunu hemen değerlendirteceğim ben.
Kaç ambulans ihtiyacı varsa Sayın Ağbaba, o kadar ambulans bulundururuz. Yani oradan taşınan sayı bellidir, ayda kaç kişi taşınıyor, nasıl oluyor, kaç ambulans lazım, ne kadar kişiyle taşıyabiliriz, bunları da değerlendiririz.
Teşekkür ediyorum.