| Konu: | |
| Yasama Yılı: | 5 |
| Birleşim: | 7 |
| Tarih: | 15.10.2026 |
YENİ YOL GRUBU ADINA MESUT DOĞAN (Ankara) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.
Başkanım, tekrar hayırlı olsun, kolaylıklar diliyorum.
Değerli arkadaşlar, hepinizin malumu, geçen hafta perşembe günü, bu hafta salı günü bütün muhalefet partileri fon soygunuyla ilgili grup önerileri verdiler. Talep neydi? Bu konuda bir araştırma komisyonu mutlaka ama mutlaka kurulsun, bütün verilen önergeler AK PARTİ oylarıyla reddedildi. Yani AK PARTİ olarak şunu diyorlar bize: "Biz kenelerimize dokundurmayız, biz yiyicilerimizi yedirmeyiz." Ve bu yaklaşımla aslında "Hırsız bizdense sahip çıkarız." anlayışını da kurumsallaştırmış oluyorlar ki bu gerçekten acınacak bir hadise ama ben AK PARTİ'li arkadaşlara bir olayı, bir hadiseyi, bir tarihî vakayı hatırlatmak isterim: Sayın Cumhurbaşkanının siyasi arenada ilk resmî sıfata kavuşmuş olduğu 94 seçimlerinde Refah Partisinin İstanbul'da sloganın ne olduğunu hatırlayan var mı acaba? Sayın Başkan hatırlayacaklar, Refah Partisinin 94 yerel seçimlerinde İstanbul'daki ana sloganı şuydu: "İstanbul o kadar pis ki ancak Refah temizler." Peki, bu sloganın hikâyesi neydi? 93 yılının ortalarında İSKİ'de bir skandal patlak verdi. Bir yolsuzluk hadisesi ortaya çıktı ama bu yolsuzluk hadisesi kurumsal değildi, tek kişiyle gerçekleşmiş bir olaydı ve miktarı da 1 milyon dolardı. Buna rağmen, o yaşanan hadiseyi İstanbul seçmeni içine sindiremedi, Türkiye'de hiçbir seçmen içine sindiremedi. Zaten gelişmekte olan Refah Partisi İstanbul'da büyükşehir belediye başkanlığını kazandığı gibi Türkiye'nin üçte 2'lik yoğunlukta olan yerleri de kazanmış oldu. Ben bunu niye hatırlatıyorum? Bunu hatırlatmamın nedeni şu: Türkiye'yi o kadar kirlettiniz ki bu kir sizi boğar, sizi zehirler ve bu kirle mücadele etmediğiniz takdirde iktidardan gitmek zorunda kalacaksınız. Şunu bilmek gerekiyor ki bu millet bu ülkede haksızlığa, arsızlığa, yolsuzluğa, hırsızlığa göz yumulmasın diye size oy verdi. Şimdi, siz yirmi beş yılın sonunda geldiniz millete diyorsunuz ki: "Bizimkilerin haksızlığını görmezlikten gelin, bizimkilerin arsızlığını görmezlikten gelin, bizimkilerin hırsızlığını görmezlikten gelin, bizimkilerin yolsuzluğunu görmezlikten gelin." Bu asla ve asla olmayacak, asla ve asla olmayacak. Bu millet bunu unutmayacak çünkü milletin canı yanmıştır, canı acımıştır.
Şimdi, AK PARTİ'nin en çok kullandığı tabir ve en çok sevdiği tabirlerden birisi "yüzyıl"dır. Kendini tanımlarken "Biz yüzyılın iktidarıyız." Umut vermek istediklerinde "Türkiye'nin yüzyılı" ama sözlerini tutamadıklarında depreme atıfta bulunarak "yüzyılın felaketi" diyorlar ama bunu diyenler bugün yüzyılın soygununu küçülte küçülte cebimize koymamızı istiyorlar. Bu olacak bir şey midir? (YENİ YOL, YENİ PARTİ ve İYİ Parti sıralarından alkışlar)
Araştırma komisyonu mutlaka ama mutlaka kurulacak bu yolsuzlukla ya hakkıyla mücadele edecek, üstüne gideceksiniz veyahut tıpış tıpış evinize gideceksiniz. Bunun ortası yok. Oluşturmuş olduğunuz Türkiye'nin yüzyılıyla ilgili sadece bir tane fotoğraf söyleyeyim. Bakın, iki gün içerisinde bu ülkede ne yaşandı? 25 Eylül günü kamuda hizmet vermiş emekli bir polisimiz Anayasa Mahkemesinin önünde "Geçinemiyorum." diye intihar etti. Otuz yıl bu ülkeye en zor arenada hizmet vermiş bir insanımız "Geçinemiyorum." diye intihar etti. Bir gün sonrasında o polise hakkını veremeyen iktidarın bir yöneticisinin onun maaşının 90 bin katını beş ayda kazandığı ortaya çıktı. Bu fotoğraf hafızalardan silinir mi zannediyorsunuz? Unutmayın ki bugün araştırma komisyonuna "hayır" diyenler, o intihar eden emekli polisimizin katilidirler. (YENİ YOL, Yeni Parti ve İYİ Parti sıralarından alkışlar) Araştırma komisyonuna karşı gelenler...
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Bunların hepsini iade... Hepsi baştan aşağı iftira ve yalan olduğunu zapta geçirelim, evet.
MESUT DOĞAN (Devamla) - Araştırma komisyonuna karşı gelenler bu ülkede en nitelikli...
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
MESUT DOĞAN (Devamla) - ...olduğu bilindiği hâlde iş bulamayanların...
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Hepsi yalan ve iftira; kendin çal, kendin oyna!
ÖZGÜR KARABAT (İstanbul) - Tabii, tabii(!) Gerçekler iftira!
BAŞKAN - Tamamlayın lütfen.
MESUT DOĞAN (Devamla) - ...geleceğinin ve umudunun katilidirler. Bu araştırma komisyonunun kurulmasına karşı gelenler huzurlu bir şekilde emekliliği yaşamaya çalışanların huzurunun katilidirler. Neden korkuyorsunuz? Neden kaçıyorsunuz?
TALAT DİNÇER (Mersin) - Adamlarına dokunacak.
MESUT DOĞAN (Devamla) - Bu fon vurgunuyla ve soygunuyla ilgili ben biliyorum...
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Yazık ya, yazık!
MESUT DOĞAN (Devamla) - ...AK PARTİ teşkilatlarında görev yapan veya bugün milletvekilliği yapan arkadaşların içerisinde de birçok kardeşimiz huzursuz, rahatsız. Peki, iktidar olarak neden kaçıyorsunuz?
Ben, bugün tekraren Genel Kurula getirmiş olduğumuz bu araştırma komisyonu kurulmasıyla ilgili önergeye iktidar partisinin ve bütün muhalefet partilerinin destek vereceğine inanıyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. (YENİ YOL, Yeni Parti ve İYİ Parti sıralarından alkışlar)