GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu:
Yasama Yılı:4
Birleşim:126
Tarih:22.09.2026

MEHMET EMİN EKMEN (Mersin) - Sayın Zengin'e teşekkür ediyoruz; gerçekten, birçok kere burada tartışılan konuları anında muhataplarına sorarak doğru bilgiyi, alabildiği bilgiyi bizimle paylaşıyor. Ancak şunu tespit etmemiz lazım Sayın Zengin: Bugün muhatabınızın size vermesi gereken bilgi 2 Ekimde yayınlanmış olan genelge değil. 1 Ekimdeki olayda bir, çekim yapan; iki, o çekimi belli bir noktaya gönderen; üç, bunu sosyal medyada bilinen ağlara servis eden kişilerin kim olduğu ve bunlar hakkında hangi idari soruşturmanın ki bu, adli olarak da suçtur, kişisel verilerin korunması açısından Ceza Kanunu'nda da ayrıca karşılığı vardır, bunun bizimle paylaşılması bilgisiydi. Dolayısıyla, lütfen, sizi böyle kolayca ikna etmesinler.

İkincisi, 2 Ekimde genelge yayınlanmış, amenna, 3 Ekimde de altı ay önceki Yenişehir Belediyesine ait bir soruşturma videosu -ki soruşturmada ele geçirilen paraların sahibi tutuksuz yargılanıyor- büyükşehir belediyesi soruşturmasında yeni olmuş gibi servis edilmiş.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

MEHMET EMİN EKMEN (Mersin) - Bitiriyorum efendim.

BAŞKAN - Grup Başkan Vekillerine ikişer dakika söz vereceğim.

Buyurun.

MEHMET EMİN EKMEN (Mersin) - Yani 2 Ekimde genelge yayınlanmış, 3 Ekimde soruşturmayla ilgisi olmayan, altı ay önceki içinde altın, para vesair olan bir video yeni bir olaymış gibi ve Mersin Büyükşehir Belediyesiyle ilişkilendirilerek servis edilmiş. 5 Ekimde de henüz soruşturması savcılık aşamasında, ifadesi yeni bitmiş birisinin tutanağı servis edilmiş. Dolayısıyla bir sorumlu buluyorlarsa bulsunlar, yoksa bizim aklımızla dalga geçmesinler, sizi de buna alet etmesinler.