| Konu: | |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 125 |
| Tarih: | 10.08.2026 |
BİROL AYDIN (İstanbul) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.
6'ncı maddede söz aldım ama madde üzerinde konuşmayacağım, ben dört "ey"le başlayan bir hitapta bulunmak istiyorum. Birinci "ey" Saadet Partililere. Şair der ki: "Acı çekmek ruhun fiyakasıdır." Ey Saadet Partililer, yirmi beş yıldır tarihin en kırılma noktalarında doğrunun yanında, hakkın yanında, milletin yanında ve Türkiye'nin yanında duranlar, siyaset arenasının, sokakların en fiyakalı insanları, sizleri saygıyla selamlıyorum. Siz, siz ey Saadet Partililer, başınız dik, aklınız ve vicdanınız bir karar verirken bütünleşiyor ve sonunda kalbiniz ne yaptığının huzuruyla doluyor; emin olun, kalbiniz hep huzurla dolacaktır, sizleri saygıyla selamlıyorum.
Ve ey Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Erdoğan "Kimler kimlerle beraber." dediniz, hitap ettiniz, altılı masanın yedinci ayağından bahsettiniz. Saadet Partisinin camiasının, mensuplarının başta 2023 seçimleri olmak üzere 2018'de ve 2019'da camilerde saflarınızı değiştirdiniz, ellerini tutmadınız, kem gözle bakmadınız, kem söz söylediniz, yeri geldi, çemkirdiniz. Onun için ben, AK PARTİ'li seçmene, insanımıza sesleniyorum ve yine, ey, kendini âdeta AK PARTİ'nin ilinde il başkanı, ilçesinde ilçe başkanı gibi gören valileri, kaymakamları; sizlere "ey" diye hitap ediyorum.
Şimdi, böylesine bir süreç geçiriyoruz. İşte, şurada, karşımızda gördüğümüz DEM PARTİ'nin bazı milletvekilleriyle ve yöneticileriyle seçim dönemlerinde diyalog kurduğumuz için, ellerini sıktığımız için, konuştuğumuz için bizi terör destekçisi olarak yaftalayarak bizim kadın kollarımızdan, gençlik kollarımızdan, her kademeden mensubumuza -ki onlar sizin akrabalarınız, köylüleriniz, iş arkadaşlarınız, yol arkadaşlarınız, esnaf arkadaşlarınız- en ağır ithamlarda bulundunuz. Ben de şimdi dönüyorum AK PARTİ'lilere, Sayın Cumhurbaşkanına -Sayın Çelik burada- en azından yaşadığımız bu süreç açısından Saadet Partilileri görünce şöyle bir selam vermeniz gerekmez mi?
Ey AK PARTİ'liler, ilinizde, ilçenizde sizden yaşça büyük bir kadın Saadet Partili, erkek Saadet Partili görünce elini öpmeniz gerekmez mi? Böyle bir talep Saadet Partililerin talebi değildir ama sizin bu inceliği gösterme ihtiyacınızın olduğunu ifade ediyorum.
Dört "ey"i böyle söylüyorum ve sonra dönüp diyorum ki: Değerli arkadaşlar, bu yaşadığımız süreç içerisinde bu sürece karşı duran insanları da yüksek bir anlayışla karşılamamız gerekiyor ki henüz bu bir başlangıçtır. Bu sürecin rikkatle ve dikkatle yürütülmesi açısından bu sürece karşı gelen insanların karşı duruşu da bir hayırdır diye ifade ediyorum. Ben Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin sözleriyle sözlerimi bitiriyorum, hep beraber biliyoruz: "Hak şerleri hayr eyler/Zannetme ki gayr eyler/Arif anı seyr eyler/Mevla görelim neyler/Neylerse güzel eyler." Ülkemiz, insanımız ve insanlık için hayırlar getirmesini temenni ediyorum.
Sizleri saygıyla selamlıyorum. (YENİ YOL sıralarından alkışlar)