GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu:
Yasama Yılı:4
Birleşim:113
Tarih:22.07.2026

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) - Bir mahpus eşinin mesajını okuyorum: "Eşim Silivri Cezaevinde. Koğuş 33 kişiydi, sonra bir koğuşla birleştirdiler, 54 kişi oldular 'Dün de 60 kişi olduk.' dedi ve o kadar çok kalabalıktı ki açık görüş, bu sıcakta oksijensizlikten millet baygınlık geçirecekti, çok kötüydü. 'Eşim üst üste yatıyoruz, 18 kişi yerde yatıyor.' dedi."

İktidar yalanlarını eleştiren herkesin cezaevine atıldığı, anne baba tutuklulukların aileyi çökerttiği, hukuksuzluğun zirve yaptığı yargı sisteminin cezaevlerinde oluşturduğu tablodan son örnekler bunlar.

Gürkan Türkoğlu, maruz kaldığı hukuksuzluklara karşı yaptığı açlık grevinin iki yüz altmış yedinci gününe kadar isteklerine kulak asılmadı ve sonunda öldü. Onun kalbi durmadan önce Adalet Bakanlığının kalbi durdu. Kendilerini hiçbir hesap da vermek zorunda hissetmiyorlar. Göz göre göre bir insanın ölümünü seyrettiler ve bu insan öldü, hayatını kaybetti. Duymuyor musunuz?