GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Ankara Milletvekili Murat Emir’in yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:4
Birleşim:91
Tarih:06.05.2026

LEYLA ŞAHİN USTA (Ankara) - Teşekkür ediyorum Başkanım.

Her ne kadar siz mahkemelere güvenmeseniz de biz yargıya güveniyoruz ve güvenmeye devam edeceğiz. Neden derseniz, bu söylediğiniz cümlelerin aynısını 15 Temmuz FETÖ darbecilerini yargılarken aynı mahkeme salonlarında da duyduk, hep aynı şeyleri söylediler, "Bu mahkemeler tiyatro, bu mahkemeler tiyatro, bu mahkemelere güvenmiyoruz." diyerek kendilerini haklı çıkarmaya çalıştılar. Bu taktiği kullanmayın, hiç tavsiye etmem, bu sizi doğru yere çekmez; biz mahkemelerimize güveniyoruz.

Ayrıca oraya giden pek çok kanal var; sadece sizin yandaş kanallarınız değil ATV de gidiyor, TRT de gidiyor, çekim yapıyorlar. Hatta geçenlerde yine bir gazeteci gitti, basın özgürlüğünü konuştuğumuz dün ve daha önceki günlerde de bir gazeteci gitti, sizin yandaş gazeteciniz olmadığı için linç edilmeye çalışıldı mahkeme salonunda. Bunların hepsini bu Türkiye'de yaşıyoruz, görüyoruz ve siz duymasanız da görmeseniz de Türkiye'de bu iddialar yalan değil.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Buyurun Sayın Usta.

LEYLA ŞAHİN USTA (Ankara) - Bu iddialar yalan değil, iddiaları ortaya atan da biz değiliz. İddiaların ilk çıkışını yapan kendi CHP'li başkanlarınız, iddialara konu olanlar CHP'liler; iddialarla ilgili itiraf edenler, tanıkların hepsi de CHP'liler. Bence, çıkın, siz kendi şapkanızı önünüze koyun ve bu konuda hırsızların arkasında durmayın; gelin, yargıya yardımcı olun, mahkemelerin işini yapmasına sağlıklı bir şekilde imkân verin.

Cantürk Bey -ben, bir kere, yine burada nöbetçiydim, aynı iddialar gündeme geldi- çıktı ve bu kürsüden tek tek hepsini açıkladı.

Teşekkür ederim Başkanım. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)