GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Bugün görüşülecek konunun ehemmiyetine ve toplantıya katılmayan milletvekillerine ilişkin konuşması
Yasama Yılı:4
Birleşim:85
Tarih:22.04.2026

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi milletimizin iradesini temsil eden, devlet kuran hem kurucu hem Gazi Meclisimizi yönetiyoruz. Bugün görüşülen konu ehemmiyetli bir konu, hem annelerimizi hem çocuklarımızı ilgilendiren bir konu.

Ben toplantı yeter sayısı arayan özellikle Cumhuriyet Halk Partisine ve Bülent Kaya'ya, Koçyiğit'e teşekkür ediyorum. (CHP sıralarından alkışlar)

Bizi yarım saat ara vermeye mecbur bırakan, toplantıya katılmayan milletvekillerini kınıyorum, nokta! (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

Burada...

FAHRETTİN TUĞRUL (Uşak) - Başkanım, lütfen.. Olur mu öyle şey ya!

BAŞKAN - Burada...

FAHRETTİN TUĞRUL (Uşak) - Sürekli burada yoklama istiyorlar. Olmaz ki böyle ya!

BAŞKAN - Geç, geç, otur yerine! Bu sorumluluğu...

FAHRETTİN TUĞRUL (Uşak) - Başkanım, lütfen ya!

BAŞKAN - Burada sizin babanızın çocuğu yok! Geleceksiniz, katılacaksınız. (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

FAHRETTİN TUĞRUL (Uşak) - Biz 200 AK PARTİ'li milletvekili buradayız.

BAŞKAN - Geç, geç yerine! Hadi git, geç yerine!

FAHRETTİN TUĞRUL (Uşak) - Yeter artık! Usandık ya!

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri...

FAHRETTİN TUĞRUL (Uşak) - Sürekli milletvekillerine burada hakaret ediyorsunuz Başkanım ya! Olmaz böyle bir şey ya!

BAŞKAN - Sen gelir misin buraya, gel bakayım konuş, gel gel sen buraya, gel konuş!

FAHRETTİN TUĞRUL (Uşak) - Onlar niye gelmiyorlar, yoklama istiyorlar.

BAŞKAN - Gel, söz vereyim ben sana, gevezelik yapma! (AK PARTİ sıralarından gürültüler)