GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu:
Yasama Yılı:4
Birleşim:42
Tarih:24.12.2025

YÜKSEL SELÇUK TÜRKOĞLU (Bursa) - Sayın Başkan, muhterem milletvekilleri; bugün bu kürsüden vatansever şehrim Bursa'dan başlayan tarihî ve onurlu bir hukuk mücadelesinden bahsetmek üzere söz aldım. Bursa'nın bitmeyen sorunlarından tabii ki bahsedeceğiz ancak öncesinde Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan bir soruşturmayı buradan ve tekraren hem yüce Meclisimize hem kamuoyumuza iletmek istiyorum.

Efendim, malum olduğu üzere, İmralı'da yatmakta olan bebek katili 1999 yılında hüküm aldı ve o hükümde de şöyle diyordu: 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 125'inci maddesindeki ölüm cezasına çarptırılmıştı. O tarihten bu tarihe kadar ise 2000 yılından 2025 yılına kadar terör örgütü PKK'nın yapmış olduğu bütün katliamlarla alakalı bu örgütün yöneticisi kimdi sorusunu tekraren suç duyurusuyla kahraman Komutan Orkun Özeller sordu ve örgüt yöneticiliğinden hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet başsavcılığı da bu konuyla alakalı soruşturma numarası vererek soruşturmayı başlattı. Çünkü hatırlatalım, 7 Mayıs 2005 tarihinde kabul edilen Kongre Genel Kurulu oturumunda ve "KCK" kısaltmasıyla anılan sözde tüzükte açıkça örgütün lideri "Abdullah Öcalan" deniyordu ve yine devamla, KCK Tüzüğü'nün "İkinci Bölüm Genel Organlar" başlığı madde 11'de de şüphelinin Kürdistan Demokratik Toplumsal Konfederalizm kurucusu, önderi olduğu yazıyordu. Buna benzer defaten açıklanan örgüt beyanları da gün gibi ortadaydı.

Peki, o tarihten sonra bakın neler oldu, 2006'dan yani 2000 yılından 2025'e kadar süren terör eylemlerinden sadece bir kısmını hatırlatacağım. 2006'da Diyarbakır Koşuyolu'nda bomba patlatıldı, 9'u çocuk 11 şehit, 3 Ekim 2008'de Aktütün Hudut Karakoluna PKK saldırısıyla 17 şehit, 2011'de yine Silvan kırsalında 13 şehit, 19 Ekimde yine Çukurca'da güvenlik güçlerimize saldırı oldu, 24 şehit. 2015, 2016... En son 2024'te TUSAŞ'ta 5 vatandaşımız şehit edildi PKK tarafından. Örgütün yöneticisi kim? Abdullah Öcalan. Örgüt belgelerinde bu belli mi? Belli. Yetinmedi, en son, Türkiye Büyük Millet Meclisinden milletvekilleri İmralı'ya gitti. Niye? Dediler ki: "Örgütün lideri bu." Devlet bunu kabul ediyorsa, Türkiye Büyük Millet Meclisi bunu böyle görüyorsa, belgeler ortadaysa, bu ülkede, aynen Türk Ceza Kanunu'nun 302'nci maddesi ve 314'üncü maddesiyle araç suçlar ve tespit edilecek diğer suçlar kapsamında örgüt yöneticiliği kurmak ve yönetmek suçundan bir kez daha ve 2000 yılından 2025 yılına kadarki katliamlardan dolayı bölücübaşı bebek katilinin yargılanması gerekir. Yargılanacak. Bazıları umut hakkı hayalleri kurabilir ama Türk yargısı, Türk hukuku ve Türk devleti ihanetin ve bu suçların farkında olarak bu yargılamayı başlatacak, soruşturmayı yürütecek.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Sayın Türkoğlu, lütfen tamamlayın.

YÜKSEL SELÇUK TÜRKOĞLU (Devamla) - Buradan açıkça uyarıyorum: Efendim, aziz milletimiz birinci çözüm süreci aldatmacasını unutmadı, hendeklerde evlatlarını nasıl toprağa verdiğini unutmadı, "Silahlar sussun." denilerek şehirlerin nasıl yakıldığını unutmadı. PKK'yı gerçekten bitirmek mi istiyorsunuz, yoksa PKK'yı siyasetin arka kapısından sisteme sokmak mı istiyorsunuz? Devlet teröristle masaya oturmaz, devlet katillerle müzakere yapmaz. Bu ülkenin umudu İmralı değil, umudu şehitlerimizin kanıyla ayakta duran Türk devletindedir.

DİLAN KUNT AYAN (Şanlıurfa) - Şov, şov! Şov yapıyorsun!

YÜKSEL SELÇUK TÜRKOĞLU (Devamla) - Teröre diz çökmeyecek devletimiz pazarlık yapmayacak...

DİLAN KUNT AYAN (Şanlıurfa) - Yenileceksin, yenileceksin! Senin gibi ırkçı faşist yenilecek!

YÜKSEL SELÇUK TÜRKOĞLU (Devamla) - ...onurlu bir duruş sergileyecek, Apo da 2000 yılından 2025 yılına kadar işlediği katliamlardan bir kez daha yargılanacaktır.

Heyeti saygıyla selamlıyorum. (İYİ Parti sıralarından alkışlar)