| Konu: | |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 35 |
| Tarih: | 17.12.2025 |
HARUN MERTOĞLU (Rize) - Sayın Başkan, Anayasa Mahkemesi kararlarının idare açısından bağlayıcılığı çerçevesinde 14 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin dezenformasyona ilişkin hükmünün iptal edilmesinin uygulamaya etkilerinin açıklığa kavuşturulması gerekmektedir. Bu çerçevede Anayasa Mahkemesi 14 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin dezenformasyonla ilgili hükümlerini iptal etmiştir. Buna rağmen Dezenformasyonla Mücadele Merkezi hâlen faaliyetlerine nasıl devam etmektedir?
İkinci sorum: Kritik projelerde yönetici ve teknik personel sirkülasyonunun yüksek olduğu iddiaları doğru mudur? Bu durum proje takvimlerini ve kurumsal hafızayı nasıl etkilemektedir? Millî Yetkinlik Hamlesi gibi programlar bu sorunlara çözüm sunmakta mıdır?
Diğer bir sorum da an itibarıyla CİMER'e yapılan toplam başvuru sayısı kaçtır? CİMER'e yapılan başvurularda ortalama işlem süreci kaç gündür.
Teşekkür ediyorum.