GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: SPORDA ŞİDDET VE DÜZENSİZLİĞİN ÖNLENMESİNE DAİR KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN VE ANAYASANIN 89 UNCU VE 104 ÜNCÜ MADDELERİ GEREĞİNCE CUMHURBAŞKANINCA BİR DAHA GÖRÜŞÜLMEK ÜZERE GERİ GÖNDERME TEZKERESİ
Yasama Yılı:2
Birleşim:32
Tarih:09.12.2011

HAKKI KÖYLÜ (Kastamonu) - Sayın Başkanım, tekrar herkesi saygıyla selamlıyorum.

Buraya kadar gelmişken eksik kalan bir hususu sadece açıklamak istiyorum kamuoyunu doğru bilgilendirmek açısından: Bu Kanun'da yazılı olan hükümlerden bir tanesi aleyhe bir hükümdür. "Verilen cezalar tecil edilemez, paraya çevrilemez ve hükmün açıklanması geri bırakılamaz." hükmü vardır. Yalnız, kamuoyunu yanıltmak için şu söyleniyor: "Lehte olan baştaki hüküm, yani cezanın beş yıldan bir yıla kadar indirilmesi uygulanır ama bu aleyhte olan hüküm de uygulanmaz. Dolayısıyla, bir af ortaya çıkmış olur." diye bir bilgi kirliliği var ortada. Hâlbuki yeni Kanun'la eski kanunu karşılaştırırken, eski Kanun'un bütün hükümleri, yeni Kanun'un bütün hükümleri birlikte uygulanır.

Sonuç itibarıyla, hangisi lehte ise o kanun uygulanır. Burada da cezayı beş yıldan bir yıla indiren hüküm lehte olduğuna göre, yeni kanun bütünüyle birlikte, yani "Tecil edilemez." denen hükümleriyle birlikte uygulanır; onu da kamuoyunun bilgisine sunuyorum.

Teşekkür ediyorum, iyi akşamlar. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)