| Konu: | KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ ALİM IŞIK?IN, ŞAHSINA SATAŞMASI NEDENİYLE KONUŞMASI |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 27 |
| Tarih: | 01.12.2011 |
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU (Afyonkarahisar) - Sayın Başkanım, değerli milletvekillerim; esasen şunu ifade edeyim: Sabahleyin bir vekilimi gördüm ama o deprem telaşıyla ben sadece Sayın Alim Işık'a değil diğer vekillerime dahi geçmiş olsun deyip demediğimi hatırlamıyorum. Çünkü büyük bir telaşla geliyorsunuz, karşınızda büyük bir sıkıntı var. Hemen kriz merkezine girdik. Zaten ben Siirt'ten gelmişim. Yıldırım hızıyla, gece yarısı oraya gelmişim. Eğer böyle bir? Alim Bey'le bir problemimiz yok ki. Biz, neticede hemşehriyiz. Ona demediğim gibi belki diğer vekillerime de dememişimdir çünkü biz yıldırım hızıyla? Ben umuma hitap ettim.
S. NEVZAT KORKMAZ (Isparta) - Vekillerden de bir bilgi alsaydınız, ne kaybedecektiniz?
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU (Devamla) - Ya, bilgi aldık. Bakın, şunu ifade edeyim?
S. NEVZAT KORKMAZ (Isparta) - Onların da sizlere aktarabileceği bir şeyler yok mu?
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU (Devamla) - Bir defa şunu ben ifade edeyim hemen bir dakikada. Ben bir yerde toplantı yaparken?
S. NEVZAT KORKMAZ (Isparta) - Oradaki afet memurundan daha mı az önemli bir milletvekili?
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU (Devamla) - Bir dakika? Elbette önemli, önemini biliyorum zaten, değer veriyoruz.
BAŞKAN - Sayın Milletvekili, lütfen müsaade edin, Sayın Bakan bir cevap versin?
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU (Devamla) - Ben şunu ifade edeyim: Bütün koordinasyon toplantılarına, Simav'a, Kütahya'ya giderken sadece AK PARTİ milletvekillerine değil bütün milletvekillerimize haber veriyoruz, davet ediyoruz, valilik kendilerine davetiye çıkarıyor.
S. NEVZAT KORKMAZ (Isparta) - Niye, arkanızda fon oluştursunlar diye mi? Bilgi almıyorsunuz. Arkanızda fon mu oluştursunlar? Onun için mi çağırıyorsunuz?
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU (Devamla) - Bir dakika? Müsaade et.
S. NEVZAT KORKMAZ (Isparta) - Bilgi almıyorsunuz. Arkanızda fon mu oluştursunlar? Onun için mi çağırıyorsunuz?
BAŞKAN - Sayın Korkmaz? Lütfen Sayın Korkmaz.
Sayın Bakan, siz konuşmanıza devam edin lütfen.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU (Devamla) - Müsaade eder misiniz. Öyle değil. Biz değer veriyoruz.
S. NEVZAT KORKMAZ (Isparta) - Bir "Hoş geldiniz" bile demiyorsunuz.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU (Devamla) - Şimdi, efendim, şunu özellikle belirteyim: Deprem esnasında "Hoş geldin." demişse biz de zaten "Hoş bulduk." diyoruz. Zaten orada herkese biz "Geçmiş olsun." dedik, herkese ama milletvekillerime özel olarak deyip demediğimi bilemiyorum.
Şimdi, ikinci husus, Şehitler Ormanı'nın kaldırıldığını ifade etti. Efendim, orada bir anıt yok. Herhangi bir şey yapılmamıştı. Sadece oraya birkaç tane mermer üzerine şehitlerin isimleri yazılmış.
ALİM IŞIK (Kütahya) - 2008 yılında kaymakamlığın?
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU (Devamla) - Orada herhangi bir doğru dürüst ağaçlandırma yapılmamış.
ALİM IŞIK (Kütahya) - Herhangi bir isim değil, Simav şehitleri.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU (Devamla) - Biz Simavlı şehitlerimize layık en güzel bir yerde kaymakamlığın belirttiği yerde yeni bir şehitler ormanı kuruyoruz.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU (Devamla) - Onları da kaldıran biz değiliz. Onları da kaldıran Simav Belediyesi. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)
BAŞKAN - Teşekkür ediyorum Sayın Bakan.