GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: İstanbul Milletvekili Özlem Zengin’in yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:18
Tarih:13.11.2024

MURAT EMİR (Ankara) - Sayın Başkan, burada Sayın Zengin Cumhuriyet Halk Partili belediyenin sorumluluğunu anımsatarak aslında niyetinin Aile Bakanlığının sorumluluğunun üstünü örtmek olduğunu açığa koymuş oldu. Çünkü burada asli görevi olan, asli sorumluluk sahibi olan Aile Bakanlığıdır ve bu Aile Bakanlığı burada görevini eksik yapmıştır. Dönüp "Nerede eksik yaptık, ne yanlıştı? Niye 18 kere gidildi de bir sonuç alınamadı? Oraya giden uzmanlar niye oradaki o vahim durumu doğru tespit edemediler? Tespit ettilerse bu raporlar mahkemenin önüne gitti mi? Mahkeme bütün bunlara rağmen çocuklara koruma kararı nasıl vermez?" sorularının cevabını bulamayınca bizim belediye başkanımızın cenazeye katılmadığını bir suçmuş gibi burada, Meclisin gündemine getirdi.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Tamamlayın Sayın Emir.

MURAT EMİR (Ankara) - Bir defa, Sayın Zengin, sormak isterim: Aile Bakanı o cenazeye katıldı mı? Aile Bakanlığının sorumluluğu altında olması gereken 5 çocuk yanarak can verirken Aile Bakanının, Aile Bakan Yardımcılarının, bir AKP milletvekilinin dahi o cenazeye katılmaması uygun mudur? Dolayısıyla burada sorumluluğu doğru yerde arayın. Biz suçlu dahi aramıyoruz. Acı bir olay yaşadık, bu acı olayda bir teftiş kurulunu harekete geçirip, bir soruşturma açıp "Kim suçlu, var mı eksik, kim görevini ihmal etmiş?" diye bakmak yerine, dönüp ilk fırsatta Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri suçlamaya kalkıyorsunuz. Buna hakkınız yok. Selçuk Belediyesi de İzmir Büyükşehir Belediyesi de yasanın verdiği olanakları içerisinde o aileye yardım yapıyordu. Sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi 5 ayrı kalemde o aileye yardımda bulunuyordu ama sorun yardım yapmakla bitmiyor, bunu anlamanız lazım.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Tamamlayın Sayın Emir.

MURAT EMİR (Ankara) - Sorun aileye yardım yapmak değil, elbette ki bu aileler desteklenecek, belediye de destekleyecek ama burada 18 kez gidip sonuç alamamış olan Aile Bakanlığının sorumluluğunu örtemezsiniz.

Teşekkür ederim.