| Konu: | Tokat Milletvekili Mustafa Arslan'ın DEM PARTİ grup önerisi üzerinde yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 105 |
| Tarih: | 18.07.2024 |
SEZAİ TEMELLİ (Muş) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
DAİŞ'le mücadeleden bahsetti AKP sözcüsü. DAİŞ'le mücadele ettiğiniz için mi DAİŞ'le mücadele edenlerin bugün Kobani davasında yargılanmasına sessiz kaldınız, o kumpas davasının hayata geçmesine sessiz kaldınız? O davanın sonuçlarına bakın, verilen cezalara bakın; o davada yargılanan tüm arkadaşlarımız IŞİD'e karşı mücadele eden arkadaşlardı. Tüm dünya IŞİD'e karşı çıkarken siz, IŞİD'e sınırda yol verdiniz, sonra da geldiniz, bu kumpas davasıyla IŞİD'çilere sahip çıktınız. Eğer siz gerçekten IŞİD'le mücadele ediyor olsaydınız bugün Kobani kumpas davasından dolayı arkadaşlarımız cezaevinde olmazlardı. Bu hakikatle yüzleşmek zorundasınız. Evet, İŞİD'e karşı Kobani'deki direniş, insanlık tarihine geçmiş en güçlü direnişlerden biridir ve bunun onurunu taşımaya devam edeceğiz ama bunun utancı da size kalsın.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Buyurun.
SEZAİ TEMELLİ (Muş) - Diğer taraftan, 20 Temmuzda katledilmiş olan insanlar barış için, dayanışma için Kobani'ye giden insanlardı ve onlar katledilmeyebilirdi; onları katleden canlı bombanın bütün istihbarat bilgileri vardı, bunların hepsi kanıtlandı, kayıtlara geçti. Tüm bunlar yokmuş gibi başınızı kuma gömüp çıkıp burada ezberinizi tekrar etmenin hiçbir anlamı yoktur. (DEM PARTİ sıralarından alkışlar)