GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:103
Tarih:16.07.2024

SEZAİ TEMELLİ (Muş) - Şimdi, her şeyden önce, bu kariyer meslekleri konusu üzerinde konuşulması gereken bir şey. Tam da bu meslek gruplarında bu türden bir mülakat anlayışı orada, o kariyerlerin niteliğini ortadan kaldıran bir yola sapılmasına neden olur.

Şimdi, bu mülakatlar bildiğimiz anlamda o kariyerleri ortaya çıkaracak bir jüri aklına sahip değil, bir şeffaf niteliğe sahip değil. Bu tamamen kayırmacılık anlayışıyla oluşturulmuş bir mülakat sistemi. Kaldı ki Öğretmenlik Meslek Kanunu itibarıyla "uzman öğretmen," "başöğretmen" gibi bir kariyer hattının akademik bir akıldan yoksun olarak üretilmesi zaten mümkün olamaz. Bunun akademi eliyle, yüksek lisans ve doktoralar eliyle ancak bir kariyer planlaması mümkün olabilir ki bu akademinin jüri aklı başka bir şey, AKP'nin yaratmış olduğu mülakat aklı bambaşka bir şey.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Tamamlayın lütfen Sayın Temelli.

SEZAİ TEMELLİ (Muş) - Orada dile getirilen mülakatın kariyerle falan alakası yok, bu meslekleri zaten çürüten akıl da orada saklı. O mülakat kapalı devre; kendi içinde insanları kayıran, kendi adamını yerleştiren, her türlü o cinsiyetçi akılla, mezhepçi akılla, her türlü o kendi ideolojik dayatmalarıyla oluşturdukları bir şey. Bunun nelere yol açtığını da çok iyi biliyoruz, çok iyi görüyoruz. Dolayısıyla, seçim zamanı vermiş oldukları vaat de aslında tamamen toplumun duyduğu rahatsızlıktan kaynaklanan bir sözdü, arkasında duramadılar, kamuoyu da bunu çok net 31 Mart seçimlerinde kendilerine yanıt olarak çevirdi.