| Konu: | Sinop Milletvekili Nazım Maviş'in 143 sıra sayılı Kanun Teklifi'nin tümü üzerinde AK PARTİ Grubu adına yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 100 |
| Tarih: | 09.07.2024 |
MURAT EMİR (Ankara) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Tabii, Sayın Maviş'in takdir edilme arzusunu elbette anlıyoruz ama takdir etmemiz de çok mümkün değil. Özellikle öğretmen maaşları gibi çok önemli bir konuda, bilmeyerek yaptı zannediyorum ama çok önemli hatalar yaptı, düzeltilmeye ihtiyacı var. Yeni başlayan öğretmenin 47.306 lira, başöğretmenin 61.381 lira aldığını söyledi. Oysa yeni başlayan öğretmen maalesef ülkemizde 35 bin lira alıyor, eğer ek dersler varsa ve ek ders verebiliyorsa 41 bin lira alabiliyor. Yirmi iki yıllık uzman öğretmen 40.600 lira alıyor, eğer ek ders varsa ve bunları verebilirse 46 bin lira alabiliyor en fazla. Yirmi altı yıllık başöğretmen ancak 44 bin lira alıyor ve eğer ek ders verme fırsatını bulduysa ve ek ders verebildiyse 49 bin lira alabiliyor.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Buyurun.
MURAT EMİR (Ankara) - Bakınız, burada da bordroları var. Bakın, burada yirmi iki yıllık uzmanın bordrosu var, Sayın Maviş'le de paylaşacağım bunları. Aynı şekilde, burada da yirmi altı yıllık başöğretmenin bordrosu var. Yani bahsedildiği gibi 61 bin liralar falan hayal, gerçekler ise en fazla 46 bin lira oluyor. Öğretmenlerimizin durumu gerçekten çok zor. Bu rakamlar çok önemli.
Teşekkür ederim Sayın Başkan. (CHP sıralarından alkışlar)