Konu: | Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi münasebetiyle |
Yasama Yılı: | 2 |
Birleşim: | 60 |
Tarih: | 14.02.2024 |
SÜMEYYE BOZ (Muş) - Teşekkürler Başkan.
Pıhtı atma vakalarındaki artışın oranı nedir? Aşı veya Covid bağlantısı üzerine bir veri var mıdır?
Muş'un Bulanık ilçesinde içme suyundan kaynaklanan hastalık vakaları sayısı arttı. Halk sağlığı açısından yurttaşlara yönelik halk sağlığı hizmetlerini daha ne kadar geciktireceksiniz? Bu konuda ne gibi çalışmalarınız mevcuttur?
Muş'ta çölyak hastası olan aileler dertli. Çölyak hastaları gereksinimli bireyler olarak kabul edilmediği için hayatlarını idame ettirebilecek besin kaynaklarına ulaşamadıkları gibi gıdalar da Bakanlık tarafından karşılanmıyor. Çölyak hastalığıyla ilgili ne zaman bir adım atacaksınız? Cezaevindeki çölyak ve benzeri özel beslenme rejimi gerektiren mahpuslar için nasıl bir protokol düşünüyorsunuz? İlaç firmalarını koruyan, kanuna aykırı olan birçok maddeyi içeren kanun teklifini konuşmak yerine neden "Cezaevinde kalamaz." raporlarına rağmen hâlâ esir tutulan hasta tutsaklarla ilgili bir adım atmıyorsunuz?