| Konu: | Türkiye Büyük Millet Meclisinin personel alımını noter huzurunda gerçekleştirmesine, adaletin kendilerinin önceliği olduğuna, dış politikada elde edilen başarılara ve birinci turda görüşmeleri tamamlanan kurumların 2024 yılı bütçelerinin hayırlı olmasını dilediğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 42 |
| Tarih: | 21.12.2023 |
BAHADIR NAHİT YENİŞEHİRLİOĞLU (Manisa) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Türkiye Büyük Millet Meclisinin personel alımının noter huzurunda ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmiş olmasından memnuniyet duyduğumuz öncelikle ifade etmek isterim.
Bu turda Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kamu Denetçiliği Kurumu, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Adalet Bakanlığı, Yargıtay, Danıştay, Dışişleri Bakanlığına bağlı kurumların 2024 yılı bütçelerinin görüşmelerini tamamladık. Millî iradenin tecelligâhı, İstiklal Harbi'mizin karargâhı olan ve çatısı altında görev yapmaktan her bir üyesinin onur ve gurur duyduğundan emin olduğum Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 2024 yılı çalışmalarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını ve hep birlikte elde edeceğimiz başarılarla taçlanmasını diliyorum.
Yine, bugün görüşmelerini tamamladığımız bir diğer bakanlığımız Adalet Bakanlığıydı. "Adalet mülkün temelidir." diyerek devleti adalet üzerine inşa eden ve yaşatan bir medeniyetin temsilcileri olarak bu mesele bizim önceliklerimiz arasında yer almıştır. Aziz milletimiz 2002 yılında ülkeyi yönetme sorumluluğunu bizlere tebliğ ettiğinde Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet, emniyet üzerinde yükselteceğimizin sözünü vermiştik. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde durmadan ve yorulmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Son olarak, Dışişleri Bakanlığı bütçemizi de görüştük. Bugün Türkiye ders diye okutulacak bir dış politikaya sahiptir.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Tamamlayın Sayın Yenişehirlioğlu.
BAHADIR NAHİT YENİŞEHİRLİOĞLU (Manisa) - Derhâl.
Öz kardeşimiz Azerbaycan'ın Karabağ zaferinde Türkiye var ise, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaşta yürüttüğü yoğun diplomasi mesaisiyle tahıl koridorunun açılmasının önemli rolünü Türkiye oynuyor ise, Filistin meselesinde mazlumların feryadını dünyaya duyuran ses Türkiye ise, bugün küresel bir aktör olarak uluslararası arenada Türkiye var ise bu azimli bir çalışmanın, deneyimli bir kadronun ve güçlü bir liderin eseridir. Beş yüz yıllık diplomatik bir geleneğin temsilcisi olan Dışişleri Bakanlığımızın başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Bu turda görüşmelerini tamamladığımız kurumlarımızın 2024 yılı bütçelerinin tekrar hayırlı olmasını diliyor, Sayın Bakanlarımız nezdinde emeği geçen kamu personelimize teşekkür ediyorum.
Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)