GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Adana Milletvekili Burhanettin Bulut'un yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine, Cumhurbaşkanının bugünkü grup toplantısında millete sunduğu yeni müjdelere, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na, yerli ve millî otomobil Togg'un bugün yapılacak çekilişlerle hak sahiplerini bulacağına, deprem konutlarının inşasına başlandığına ve İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi'ne, ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:6
Birleşim:81
Tarih:29.03.2023

YILMAZ TUNÇ (Bartın) - Sayın Başkanım, değerli milletvekillerimiz; hepinizi saygılarımla selamlıyorum. Çalışmalarımızda başarılar diliyorum.

Öncelikle, değerli milletvekilimizin bahsettiği, Defne Devlet Hastanesiyle ilgili olarak iki günden bu yana hem sosyal medyada hem Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme getirilen hususla ilgili tekrar bir açıklama yapmak istiyorum. Şimdi, Defne Devlet Hastanesinin temel atma törenindeki temsilî bir görüntü ama şu anda gidin Defne'ye -görüntüler de burada- Defne'de gece gündüz hastane inşaatı çalışması devam ediyor. Dolayısıyla sadece temsilî bir temel atma törenini gündem yaparak oradaki büyük çalışmayı göz ardı etmek hakkaniyetli bir durum değildir.

Değerli milletvekilleri, ülkemizin her alanda kalkınması, milletimizin refahının artırılması, demokrasimizin güçlenmesi yolundaki mücadelemiz kesintisiz sürüyor. Bir yandan asrın felaketinin ve sonrasında meydana gelen sel afetinin izlerini silerek şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırırken 85 milyon insanımızın her bir ferdi için çalışmaya, müjdelerimizi paylaşmaya devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bugünkü grup toplantısında da yine milletimize yeni müjdeler sundu. Bu çerçevede, nisan ayı itibarıyla elektrikte tüm abone gruplarında yüzde 15 indirim sağlanacağı müjdesini verdi. Tüm vatandaşlarımızın yararlandığı doğal gaz indiriminden bu kez de sanayicilerimizin yararlanacağını ve doğal gaz tarifesinde yüzde 20 oranında indirim sağlanacağını ifade etti. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat, büyüme hedefine destek olan sanayicilerimize ve üreticilerimize katkı vermeye devam edeceğiz.

Aynı zamanda, özellikle deprem bölgesinde fedakârca görev yapan madencilerimiz hepimizin malumu. Türkiye Taşkömürü Kurumu, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinde önemli bir istihdam kaynağı ve taş kömürü üretimi sağlayan Türkiye Taşkömürü Kurumuna bin madencinin, yeni madencinin alınacağı müjdesini verdi, bu illerimiz için de bu müjdenin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Enerji hamlemiz Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne de 27 Nisanda yakıt yükleyerek nükleer enerji konusunda da Türkiye tarihî bir adım atmış olacak.

Yine, Sayın Cumhurbaşkanımız bir önemli müjdeyi daha verdi, o da nedir? Ramazan Bayramı'nın arifesinde Karadeniz gazı Filyos'a geliyor. Burada bir tören gerçekleşecek, artık, yerli doğal gazımızı milletimizin hizmetine sunmuş olacağız ve yine o gün Sayın Cumhurbaşkanımız milletimize önemli müjdeler verecek.

Türkiye'yi hızlı tren ağlarıyla örmeye devam ediyoruz.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Buyurun.

YILMAZ TUNÇ (Bartın) - Türkiye'yi hızlı trenlerle tanıştıran bir iktidarız, şimdi de sıra Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda; açılışı inşallah önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.

Değerli milletvekillerimiz, milletçe yıllarca hayalini kurduğumuz, heyecanla beklediğimiz yerli ve millî otomobilimizi de geçmişte yaşanan tüm engellere, "Yapamazlar." diyenlere rağmen üreterek milletimize armağan etmenin gururunu yaşıyoruz. Yerli ve millî otomobilimiz Togg için 16 Mart 2023 tarihinde başlayan siparişler sürecinde 177.467 başvuruyla milletimiz büyük bir teveccüh gösterdi. Bugün çekilişi gerçekleşecek olan 20 bin Togg otomobilin hak sahiplerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Deprem bölgesinde inşa edilecek 650 bin konutun 46.327'sinin inşasına başlandı.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Buyurun.

YILMAZ TUNÇ (Bartın) - Diğerlerinin de yapım süreçleri, ihale süreçleri hızlı bir şekilde devam ediyor ama bu taraftan, diğer taraftan da deprem öncesi milletimize vadettiğimiz 8 milyonunun üzerinde başvuru yapılan "İlk Evim" ve "İlk İş Yerim" projesinde de çalışmalar devam ediyor. Tüm bu başvurularda 8 milyon insanın başvurması, Togg'da 177 bin kişinin başvurması bu iktidara güvenin göstergesidir. Güvenen aziz milletimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Çekiliş ve kuralarda hak kazanan tüm hak sahiplerine de hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.

Genel Kurulu saygılarımla selamlıyorum.