GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği sözlere ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:6
Birleşim:81
Tarih:29.03.2023

İSMAİL GÜNEŞ (Uşak) - Teşekkür ederim.

Yıl 2019, yerel seçimler öncesi CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu "Hiçbir işçinin işine son vermeyeceğiz. Ben bütün işçilere namus sözü veriyorum ve garanti veriyorum. Eğer işten atılan olursa gelecek beni bulacak." ifadelerini kullanmıştı. Yerel seçimler oldu, sadece İstanbul'da 6 binden fazla olmak üzere, Ankara, Bolu, Adana, İzmir, Antalya, Çanakkale, Kırşehir, Ardahan ve Tekirdağ'da tam 13 binden fazla kişi işten atıldı. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

Sayın Kılıçdaroğlu, yine, bir konuşmasında "Bir partinin genel başkanı, Cumhurbaşkanı adayı olmamalı. Velev ki seçildi, nasıl gidecek, namusu ve şerefi üzerine yemin edecek 'Ben tarafsız olacağım.' diye? Benim namusum ve şerefim bu kadar ucuz mu?" demişti.

Sayın Kılıçdaroğlu Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayıdır ve aynı zamanda CHP Genel Başkanıdır. Sayın Kılıçdaroğlu yine, yeni sözler veriyor. Takdiri milletimize bırakıyorum, Genel kurulu saygıyla selamlıyorum.