| Konu: | KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU İLE BAZI YATIRIM VE HİZMETLERİN YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ ÇERÇEVESİNDE YAPTIRILMASI HAKKINDA KANUN VE KAMU İHALE KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 82 |
| Tarih: | 22.03.2012 |
FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (İstanbul) - Sayın Başkan, çok değerli milletvekilleri; size bir örnek vereceğim: Bir proje rantabl olmalı.
Sayın Bakan, Atatürk Havalimanı... 20 tane uçak sıraya giriyor. Bir uçağın kalkması için minimum üç buçuk dakika geçmesi lazım, üç buçuk dakika. Demek ki, 20 uçak olduğu zaman yetmiş beş dakika yolcular uçakta bekliyor; bir.
HÜSEYİN BÜRGE (İstanbul) - Eskiden uçak mı vardı?
FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) - Hayır efendim? Bir bırakın ya! Ben size bir gerçek anlatıyorum, siz de şey yapıyorsunuz ya! Bir gerçek anlatıyorum, bir gerçek. Bir gerçek anlatıyorum. Dinlemesini bil!
HÜSEYİN BÜRGE (İstanbul) - Dinliyoruz.
FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) - Yetmiş beş dakika?
ZÜLFÜ DEMİRBAĞ (Elâzığ) - Bağırma!
FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) - Allah Allah!..
Yetmiş beş dakika yolcular uçakta bekliyor; bir. Sadece kalkmak için. Yani piste çıkıyor, pist bekliyor yetmiş beş dakika 20 uçak olursa.
İki; Anadolu'dan gelecek uçaklar slot vermediği için, iniş müsait olmadığı için Anadolu'nun her tarafından uçaklara en az yarım saat, kırk beş dakika geç slot veriliyor, orada bekliyor.
Üç; buradan kalkıyorsun, trafik müsait olmadığı için en az yirmi beş dakika, yarım saat havada tur atıyorsun.
Bunlar gerçek değil mi? Ha, bunun çözümü var. Bunu kim engelliyorsa? Orada bir askerî havaalanı var. Bu askerî havaalanı, kullanılmayan bir havaalanı. Eğer bu kadar insan bu kadar bekliyorsa, orada hava trafiğini bu kadar engelliyorsa, kim buna müsaade etmiyor? O başka yere niye gitmiyor? İnsanlara bu kadar ıstırap niye verdiriliyor? Buna kim engel oluyor?
AHMET YENİ (Samsun) - Yolcu sayısı kaç kat arttı?
FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) - Ya ben ne diyorum Ahmet Bey, sen ne diyorsun! Yolcu sayısından bahsetmiyorum hem ben. Şu anda yaşanan bir ıstıraptan bahsediyorum. Bir ıstırap var mı yok mu?
Şimdi, Sayın Bakan, Millî Savunma Bakanlığı olsun, Hava Kuvvetleri Komutanlığı olsun, burada yaşanan bu sorunu bilmiyor mu? Buna niçin engel oluyorlar? Galiba Ulaştırma Bakanlığından bir bedel istiyorlarmış. Hizmetin bedeli olmaz. Eğer biz, oradaki askerî havaalanını, çalışmayan, yoğun olmayan o kısmı bir başka yere taşıyıp orada onlar hizmet versinler. Ama buradaki yoğun trafiği önlemek, insanların sorununu çözmek hepinizin görevidir ama buna birisi engel oluyor, hâlâ daha bu çözülmüyor. İstanbul Havaalanının gerçeği budur. Bu gerçeği lütfen hepiniz kabul edin. Yani, yolcu trafiği arttı, ben bir şey demiyorum ama bir yolcunun -yirmi uçağın- bir buçuk saat uçakta beklemesi hiç kimseye hak değildir arkadaşlar. Ben size bir çözüm öneriyorum, hava trafiğini daha rahatlatacak: Bu askerî havaalanının kaldırılıp orada mevcut sivil havacılığı açacak bir çözümleme olduğu zaman, burada, uçaklar beklemeyecek; belki yeni bir pist açılacak, belki birtakım uçak hangarlarını veya parklarını oraya alacaksınız, belki bir başka pistten başka bir uçuş noktası vereceksiniz. Bunu söylemek istiyorum. Burada bir sorun vardır ama bu sorunun çözümüne birileri engel oluyor, bu sorunun çözülmemesi için birileri hep fren yapıyor. Sorun nerede Sayın Bakanım bilmiyorum. İstanbul'da bu sorun vardır. Bu, Türkiye'nin sorunudur, İstanbul'un sorunudur, herkesin sorunudur.
Hepinize saygılar sunarım. (CHP sıralarından alkışlar)