| Konu: | Antalya Milletvekili Kemal Çelik'in HDP grup önerisi üzerinde yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 5 |
| Birleşim: | 50 |
| Tarih: | 01.02.2022 |
HAKKI SARUHAN OLUÇ (İstanbul) - Sayın vekiller, bakın, önerge sıkıntısı yaşamak değil yani, evet. Şimdi, bakın, neden önergeyle ilgili değil de başka konularda konuşmayı tercih ediyorsunuz?
OYA ERONAT (Diyarbakır) - Sana mı soracak?
HAKKI SARUHAN OLUÇ (İstanbul) - Çünkü önerge konusuyla ilgili söyleyeceğiniz bir şey yok.
Yani, bakın, ya, operasyon falan değil mesele, sokaklarda gezen zırhlı araçlar çocuklara ve gençlere çarpıyor ve çocuklar ve gençler ölüyorlar ya.
KEMAL ÇELİK (Antalya) - Kaza, kaza, bu kaza. Kazaya kadar düştünüz.
HAKKI SARUHAN OLUÇ (İstanbul) - Bunun operasyonla bir alakası yok, kentlerin içinde dolaşan zırhlı araçların kontrolsüz bir şekilde kullanılmasından söz ediyoruz ya. Kaç kişi ölmüş, bundan söz ediyoruz.
GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT (Muş) - Hayır, siz yazmışsınız kaza diye. Kaza, kaza...
HAKKI SARUHAN OLUÇ (İstanbul) - Bunun operasyonla ne alakası var? Siz Emniyet müdürlüğü yapmış bir kişisiniz, bunu gayet iyi biliyorsunuz aslında ama bunu örtmek için bunu söylüyorsunuz; çok açık ortada.
KEMAL ÇELİK (Antalya) - Efendim, kaza.
MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Onun için bilerek söylüyor zaten.
KEMAL ÇELİK (Antalya) - Sen hiç kaza yapmadın mı?
GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT (Muş) - Hayır, yazmışsınız kaza diye.
KEMAL ÇELİK (Antalya) - Siz hiç kaza yapmadınız mı?
HAKKI SARUHAN OLUÇ (İstanbul) - Yani çocukların evinin...
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
HAKKI SARUHAN OLUÇ (İstanbul) - Son cümle efendim.
BAŞKAN - Son cümlenizi alıyorum.
HAKKI SARUHAN OLUÇ (İstanbul) - Evet.
Yani Furkan kardeşlerin, çocuklarının evine zırhlı araç girdi, uyurken çocukları öldürdü, ceza almadılar. Bunun operasyonla ne alakası var? Biz bundan bahsediyoruz yani Manisa'da, Aydın'da, İzmir'de, Antalya'da, Trabzon'da, İstanbul'da zırhlı araçların çarptığı çocuklar mı ölüyor? "Kürt çocukları ölüyor." dediğimiz zaman bunun bölücülükle ne alakası var? Esas bölücülüğü siz yapıyorsunuz. Neden bu zırhlı araç kazaları İstanbul'da, İzmir'de, Antalya'da olmuyor da Diyarbakır'da, Hakkâri'de, Şırnak'ta, Van'da oluyor? Neden? Bunun cevabı var mı? Yok.
OYA ERONAT (Diyarbakır) - Kendinize soracaksınız, kendinize soracaksınız!
HAKKI SARUHAN OLUÇ (İstanbul) - Çünkü bölücülüğü siz yapıyorsunuz ve Kürt düşmanlığını siz yapıyorsunuz; bunu anlatıyoruz size. (HDP sıralarından alkışlar)