| Konu: | 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne ve Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde şehit olan Piyade Binbaşı Mete Yıldırım'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır dilediğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 5 |
| Birleşim: | 23 |
| Tarih: | 24.11.2021 |
MAHİR ÜNAL (Kahramanmaraş) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
Ben de bugün mesleklerini fedakârca ifa eden, eli öpülesi tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum. Aynı zamanda, hem Millî Eğitim Bakanımızın hem Çalışma Bakanımızın özellikle önümüzdeki süreçte, toplu sözleşmelerde ders, ek ders ve maaşların ciddi anlamda iyileştirileceği -ve tabii ki 3600 ek gösterge müjdesi de var- öğretmenlerimiz için ben de eski bir öğretmen olarak, on yıl öğretmenlik yapmış bir meslektaşları olarak, bu sevindirici bilgileri 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde paylaşmak istedim.
Yine, Millî Eğitim Bakanlığımız bir öğretmenlik meslek kanunu çalışması yürütüyor. Öğretmenliğin kendine has özelliklerinin ve öneminin daha da şekilleneceği önümüzdeki günlerde öğretmenlik meslek kanunu da inşallah, gündemimize gelecek. Buradan tekrar bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Görevleri başında şehit düşmüş eğitimcilerimiz başta olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.
Yine, dün akşam haberini aldığımız, Barış Pınarı Harekât Bölgesi'nde şehit düşen Piyade Binbaşı Mete Yıldırım'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum; milletimizin başı sağ olsun.
Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.