KANUN TASARI BİLGİLERİ
Kanun Tasarısının Metni
Dönemi ve Yasama Yılı 22 / 2
Esas Numarası 1 / 238
Başkanlığa Geliş Tarihi 28/06/1995
Tasarının Başlığı Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname
Tasarının Özeti Kanun Hükmünde Kararname ile, gıda maddelerinin teknik ve hijyenik şekilde üretim, işleme, muhafaza, depolama, pazarlama ve halkın gereği gibi beslenmesini sağlamak, üretici ve tüketici menfaatleriyle, halk sağlığını korumak üzere, gıda maddelerinin üretiminde kullanılan her türlü ham ve yardımcı maddeler mamul ve yarı mamul gıda maddeleri ile yan ürünlerinin özelliklerinin tespit edilmesi, gıda maddeleri üreten işyerlerinin asgari teknik ve hijyenik şartlarının belirlenmesi, denetimin yapılması ve gıda maddeleri ile ilgili hizmetlere dair esas ve usullerin belirlenmesi amaçlanmaktadır.
Son Durumu KANUNLAŞTI
Tasarının Sonucu KANUNLAŞTI
KANUN TASARI KOMİSYON BİLGİLERİ
Komisyon Tipi Adı Giriş Tarihi Çıkış Tarihi Yapılan İşlem Karar Tarihi
Esas Komisyon SAĞLIK, AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL İŞLER KOMİSYONU 04/12/2002 26/04/2004 Raporunu Verdi 22/04/2001
Tali Komisyon TARIM, ORMAN VE KÖYİŞLERİ KOMİSYONU 04/12/2002 21/01/2004 Raporunu Verdi
KOMİSYON RAPORU
Esas Komisyon Raporu(Sırasayısı) 428
KANUN NUMARASI
KANUN NUMARASI 5179
ÖNERGENİN ÖNCEKİ DÖNEM BİLGİLERİ
Önergenin Önceki Dönemden Yenileme Bilgileri 21. DÖNEM - 1 .YasamaYili - 1 / 245 - KHK