KOMİSYON KONUŞMASI

YILMAZ HUN (Iğdır) - Ben de teşekkür ediyorum.

Biz de tabii ki fırsat bulmuşken size konuyla ilgili ve konunun dışında bazı sorularımız olacaktır. Şimdi TikTok temsilcisine sormak istiyorum birincisi. Yani çoğu zaman içerikten, şiddetten ne anlıyoruz? Şiddetten sadece silah kullanmak mı diye anlıyorsunuz? Yoksa bize göre şiddet çok yönlüdür, çok çeşitlidir; kimi sözlerdir, kimi çeteleşmelerdir. Biliyorsunuz, şiddet her zaman silahla olmuyor; çeteleşmeyi özendiren, şiddet uygulayan ya da bazen kadınlara, çocuklara özendiren kimi paylaşımlar ve de bunlara TikTok'ta kimi zaman da denk geliyoruz. Şimdi şunu merak ediyorum: TikTok'ta da Telegram gibi uygulama içi şeyler var mıdır? Yani sizin ulaşamadığınız, kontrol edemediğiniz uygulama içi uygulamalar var mıdır? Bilmem anlatabildim mi, bilmiyorum. Ayrı programlar Telegram'da vardır yani. Daha önce Emniyet müdürlerinin de Emniyetteki arkadaşların da bunlara ulaşamadıkları, şifrelenen ve bazı ulaşması zor olan programlar olduğunu söylediler, TikTok'ta da böyle bir şey var mıdır?

Şimdi, biz, DEM PARTİ milletvekili olarak siyaset yapıyoruz ve bazen paylaşımlarımız engelleniyor. Bu paylaşımlar bütün partiler için midir acaba? Biz siyaset yapıyoruz, yasal zeminde siyaset yapıyor, söz kullanıyoruz, politika yapıyoruz. İşte, seçim zamanında kimi zaman -ben kendim yaşadığım için söylüyorum- bizim bazı paylaşımlarımız şiddet içermediği hâlde engelleniyor. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?

Şimdi Twitter temsilcisine de bir sorum var. Suat Bey'in sorusuna paralel bir soru. Şimdi, kimi zaman, işte toplumsal olaylar olduğu zaman bant daraltma yaşanıyor yani bu, insanlarımızın haber alma özgürlüğünü kısıtlıyor. X temsilcisi bunun hakkında ne düşünüyor acaba?

Diğer bir soru da şu: DEM PARTİ milletvekillerinin son bir yıl içerisinde -benim bildiğim kadarıyla 4 arkadaşımızın- hesapları donduruldu, engellendi yani özellikle, bize, muhalefete yönelik böyle bir uygulama sizin şirketleriniz tarafından yapılıyor. Buna nasıl bakıyorsunuz?

Meta temsilcisine de WhatsApp hakkında bir şey sormak istiyorum. WhatsApp ne kadar -uygulama içi özel bir uygulamadır- güvenli acaba? İnsanlarımız kullanıyor, sizi bulmuşken sormak istiyoruz. Bunlar mahkemelerde veri olarak geçiyor mu ya da bunun güvenliği ne kadardır? Bunun hakkında gerçekten bilgi sahibi olmak istiyoruz.

Teşekkür ediyorum.