| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | |
| Dönemi | : | 24 |
| Yasama Yılı | : | 5 |
| Tarih | : | 17 .11.2014 |
SALİH KOCA (Eskişehir) - Sayın Bakanım, Sayın Başkanım; teşekkür ediyorum, ben de hazıruna hayırlı geceler diliyorum.
Şimdi, her ilde yapılmış olan stadyumlar, gençlik merkezleri, kapalı spor salonları, sentetik sahalar, yüzme havuzları vesaireye baktığımızda bunların aslında bu dönemde gençliğe ne kadar önem verildiğinin bir göstergesi olduğunu düşünüyorum tüm, bu yatırımların.
Ben burada kısaca sadece özellikle bu gençlik merkezleri üzerinde durmak istiyorum. Gerçekten devlet eliyle gençliğin yetiştirilmesi konusunda çok önemli görev üstlendiğini düşünüyoruz. Özellikle eğitim ve kültür faaliyetleri ve kişisel gelişim anlamında önemli kurslar icra edildiğini ve gençlerin her alanda yetiştirilmesi konusunda çok ciddi projeler gerçekleştirildiğini görüyoruz ve buraların da doluluk oranları -özellikle Eskişehir'de olanları biliyoruz ki- gerçekten çok yüksek. Bu anlamda kısaca şunu söylemek istiyorum: Bu gençlik merkezlerinin sayılarının artırılmasının bir ihtiyaç olduğunu ve faaliyetlerinin artırılmasının bir ihtiyaç olduğunu, tüm gençlerin, çocuklarımızın burada eğitim alma imkânına sahip olmaları gerektiğini ve bu gençlik merkezlerimizin ilçelere kadar yayılmasının doğru olacağını düşünüyorum. Bu anlamda da yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle gençlere yönelik yapılan hizmetlerde daha eskilerinin yıkılmadan yenilerine başlanılmış olması, yenilerinin projelendirilmesi ve önümüzdeki sürece yönelik ihtiyaçların daha önceden planlanarak karşılanması konusunda adımlar atılmasında önemli olduğunu düşünüyorum.
Bütçemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Bugün inşallah en kısa süren Bakanlığımızın bütçesini görüşeceğiz. En uzununu da herhâlde bugün görüştük, en kısayı da inşallah bugün görüşmüş olacağız. Bu vesileyle sözlerimi burada tamamlıyorum, tekrar, bütçemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.