| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi (1/280) ve 2024 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi (1/279) ile Sayıştay tezkereleri |
| Dönemi | : | 28 |
| Yasama Yılı | : | 4 |
| Tarih | : | 25 .11.2025 |
VELİ AĞBABA (Malatya) - Şimdi, Sayın Bakan, bugün Adalet Bakanlığı bütçesi konuşuluyor. "Adalet Bakanlığı" deyince benim aklıma Plan ve Bütçe Komisyonunda Adalet Hanım geliyor. Adalet Hanım KHK'yle ihraç edilmiş, dava açmış, hiçbir sonuç elde edememiş, şu anda milletvekili. "Adalet" deyince bu Plan ve Bütçe Komisyonunda tek Adalet Hanım geliyor aklıma. Birçok ihraç milletvekili var, bunları dikkatinize sunuyorum.
Sayın Ramazan Can'la birlikte daha önce milletvekilliği yapmıştık. Sizinle de yaptık ama Ramazan Can'ın ilgisi, alakası iyi. Çok fazla övmeyeyim, başına bir iş gelir.
Bir de inşallah size bugün son bir teşekkür etme fırsatını verirseniz seviniriz. Bu infaz koruma memuruyla ilgili konuşurken o düzenlemeyi yaparsak -ben bütün grupların da buna destek vereceğine inanıyorum- kocaman bir teşekkür ederiz. İnfaz koruma memurları da sizi sonsuza kadar hiç unutmazlar. İnşallah yaparız bu düzenlemeyi de.