Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
Konu | : | |
Dönemi | : | 28 |
Yasama Yılı | : | 4 |
Tarih | : | 22 .10.2025 |
HÜSEYİN ALTINSOY (Aksaray) - Evet, teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.
Bu maddeyle mevcut durumda harca tabi olmayan, ayakta teşhis ve tedavi yapılan özel sağlık kuruluşları ile ağız ve diş sağlığı hizmeti sunulan özel sağlık kuruluşlarına ait belgeler, veteriner hekim muayenehane ve poliklinikleri ile hayvan hastanelerine verilen ruhsatlar ve kıymetli madenler kuruluş ve faaliyet izin belgeleri, kuyum, ikinci el motorlu kara taşıtı ve taşınmaz ticareti yetki belgeleri ile ticari hava yolu ve genel havacılık işletme ruhsatlarından yıllık harç alınması sağlanmaktadır. Ayrıca, mevcut durumda sadece ruhsat alımında harca tabi hususi hastaneler ve laboratuvarları açmak için düzenlenen ruhsatnameler ile turizm müessesesi işletme belgelerine ilişkin harç yıllık hâle getirilmektedir.
BAŞKAN MEHMET MUŞ - Sayın Altınsoy, bitti mi?
HÜSEYİN ALTINSOY (Aksaray) - Evet Başkanım.
BAŞKAN MEHMET MUŞ - Yani bir sefer olanları, yıllık mı getiriyorsunuz?
HÜSEYİN ALTINSOY (Aksaray) - Yıllık hâle bir kere alım hâline getiriyoruz.
BAŞKAN MEHMET MUŞ - Her yıl alınacak yani?
HÜSEYİN ALTINSOY (Aksaray) - Her yılın ocak ayında tahakkuk edecek ve alınacak.
VELİ AĞBABA (Malatya) - Her yıl alıyorsun, her yıl.
BAŞKAN MEHMET MUŞ - Her yıl, onu söylüyor. Bunu...
VELİ AĞBABA (Malatya) - Bunu nereden düşündünüz, onu merak ettim.
BAŞKAN MEHMET MUŞ - Yani Sayın Ağbaba, ben burada soracaktım, siz soruyorsunuz. Sayın teklif sahibi bunu açıkladı. Şimdi, siz sorun bakalım, nereden aklına gelmiş.
ERHAN USTA (Samsun) - Açıklamıyorlar ki.
BAŞKAN MEHMET MUŞ - Açıklamadı, şimdi onu...
ERHAN USTA (Samsun) - Bir açıklama yapmıyor ki.
BAŞKAN MEHMET MUŞ - Sayın Usta, şimdi belki açıklar siz sorunca. Diyor ki "Niye, nereden çıkardınız?" Bir çalışma yapmışsınızdır.
ERHAN USTA (Samsun) - Mesela bu iş kollarını neye göre seçtiniz?