| Komisyon Adı | : | (10/1899,1900,1901,1902,1903,1904) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu |
| Konu | : | Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü Oğuzhan Yaşar'ın, mevzuat, süreç ve yenidoğan çetesi soruşturması kapsamında Adalet Bakanlığınca yürütülen işlemler hakkında sunumu |
| Dönemi | : | 28 |
| Yasama Yılı | : | 3 |
| Tarih | : | 12 .02.2025 |
HASAN ARSLAN (Afyonkarahisar) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.
Değerli Bakanım, değerli bürokrat arkadaşlar, derneğimizin temsilcileri; hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz, elinize sağlık. Sunumunuz için teşekkür ederim.
Ben geçen hafta İstanbul programında olmadığım için kafama yatmayan bir şey var: Bu, ambulansta taşınmadı, ayrı bir konu; 112'yle organize edilmedi, ayrı bir konu, burada "112 organize etmedi." mi demek istediler, bilmiyorum. 112'nin listesinde olmadığını anlıyorum ben böyle bir şey varsa; o ayrı konu.
Bir de Sibel Hanım'ın söylediği konu, işin doğrusu benim de kafama çentik oluşturdu; Adalet Bakanlığı açısından ya da adli süreç açısından bilmediğim için soruyorum: 2023 yılında CİMER'le başlayan, mali suçla başlayan ve dinleme başlatılan soruşturma sürecinde, bu ölüm olaylarının olduğunu, telefon dinlemelerine takıldığını gördüğümüz andan itibaren soruşturmanın süreci değiştirilmeli miydi, değiştirilmemeli miydi? Yani belki bir ölüm olarak kalması gerekir miydi, değil miydi; o kafama takıldı, bunu sormak isterim.
Teşekkür ederim.