| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi (1/278) ve 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi (1/277) ile Sayıştay tezkereleri a)Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı b)Karayolları Genel Müdürlüğü c)Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ç)Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu |
| Dönemi | : | 28 |
| Yasama Yılı | : | 3 |
| Tarih | : | 25 .11.2024 |
TAHSİN OCAKLI (Rize) - Sayın Bakanım, teşekkür ederim.
Ben aslında "Taşerona kadro verecek misiniz?" dedim ve onu teklif ediyoruz size; duyacağız, muhtemelen AKP oylarıyla reddedilecek de ben öncelikle şunu söylemek istiyorum yani burası çok önemli; sizi dinliyordum dışarıda, söylediklerimle ilgili: Bu HGS yükselmenizi duydum, çok mutlu oldum ama ben de inşaat mühendisiyim, üstelik siyasette sizden daha çok deneyimli bir siyasetçiyim. Gelelim ispata: "Ayder yolu pahalı." dedim ya; pahalı, evet. İki yolla ispat edebilirim size: Bir tanesi, bunu Kamu İhale Kanunu'yla ihale edersek bu yüzde 100 olur. Diğeri de şu: Buyurun, birlikte, 3'er kişilik bir komisyonla koyalım keşif özetini, projesini; ben de üzerinde çalışayım hak edişlerinde, sizin belirledikleriniz de çalışsın, ispat edeyim.
Burada söylediğim şey şudur Sayın Bakanım: 10 milyar TL'lik bir bütçe vardı Rize'de. 10 milyar TL'lik bütçenin sadece maaşlar ödendikten sonra geri kalan kısmı tek bir firmaya kaldı.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN MEHMET MUŞ - Sayın Ocaklı, önergeyle alakalı lütfen...
Buyurun, mikrofonunuzu tekrar açtım, toparlayın.
TAHSİN OCAKLI (Rize) - Yani, buradaki hikâye... Taşeron işçilerini, evet, gerekçe gösterdim ama ortadaki haksızlığı anlatmam gerekiyordu. Umarım iktidar vekilleri bu taşeron işçilerine kadro verilmesiyle ilgili destek verirler ama çok vereceklerini sanmıyorum.
Teşekkür ederim.