KOMİSYON KONUŞMASI

ÇİÇEK OTLU (İstanbul) - Valla artık ne desem uyandırsam diye düşünüyorum. Her konuşmam olay oluyor, kadın olduğum için de olduğunu düşünüyorum. Böyle Perihan Vekilimize de kadın olduğu için sözünün kesilmesi, oradan böyle erkek iş birliğiyle, ittifakınızla yani bu kadar susturabileceğini zannediyorsa AKP ve MHP sıraları yanılmaktadır çünkü biz epeyce erkek egemenliğiyle mücadele etmiş ve hiç susmamış kadınlarız. O yüzden de öyle kolay kolay susmayacağımızı beyan etmek isterim.

Yani böyle bir katliam yasasına "evet" demek, böyle bir şeye... "Bu koridorlar kan kokuyor." dedik, gık yok, "Katliam yasası" dedik, ses yok. Valla duvara vurunca bile tık tık diye bir ses çıkıyor, sizden o da çıkmıyor. Yani bu kadar rahatsanız ve gülüyorsanız ya halkımız bence güldüğünüzü görmeli yani. Öyle bize fabl anlatarak, yok "Bizim de hayvanlarımız var." diyerek valla kimse kimseyi kandırmasın burada, gerçek değil yani. Gerçek olmadığını da görüyoruz. Masal dinlemeye de masallarla kandırılmaya da kimsenin ihtiyacı yok.

Bakın, size halk ders verdi yerel seçimlerde. Şimdi ben konuşacağım, hemen böyle hoplayacaksınız, en böyle sizin can alıcı noktanız: İsrail'le yaptığınız ticari iş birliğiyle, askerî iş birlikleriniz sonucunda Filistin halkıyla dost olmadığınızı gördü bu halk, şimdi hayvanlarla da dost olmadığınızı görecek ve görüyor da, size gerekli cevabı halkımız verecek, biz sokakta vereceğiz ama halkımız da gerekli cevabı sokaktaki mücadeleyle verecek.

Geçen gün de söylemiştim; Gezi ayaklanması bir ağaçla başladı ama neredeyse böyle kendinizi kaybetmiş gibi sürekli böyle can alıcı noktanız oluyor, kâbusunuz oluyor yani hayvanları katlettiğinizde ağaçları katledenlere karşı çıkanlar hayvanların katliamına da karşı çıkacaktır, sokakta mücadele edecektir. Öyle Mecliste "katiller, katiller" diye bağırma gerçek bir duygudur çünkü ben de aynı duyguyu yaşıyorum, öyle gidip böyle hayvansever filan şeyi değil, gerçek anlamda vejetaryen olduğumu da düşünüyorum, politik olduğumu da söylemiştim. O yüzden de burada o mücadele daha güçlü mücadelelere sahne olacak, valla sonra gelir aynı şekilde "Kandırıldık." dersiniz ama kimse size inanmayacak.

Seyit Rıza "Yalanlarınızla baş edemedim ama size de boyun eğmedim, size dert olsun." demiş ama biz sizin yalanlarınızla mücadele etmeyi öğrendik çünkü Seyit Rızalardan geliyoruz. Öyle yalanlarla manipüle ederek, böyle her gün kadın vekillere saldırarak, linç ederek bizi susturacağınızı zannediyorsanız yanılmaktasınız. Sizin her yalanınızı açığa çıkaracağız, her yalanınızı yüzünüze vuracağız, öyle günlerce süreceğiniz bu Komisyonlarda da size cevap vermeye devam edeceğiz çünkü inanarak geldik buraya, zorunlu değiliz. Öyle demin dedi, uyuyordunuz. İnsani bir şey olduğunu söylüyoruz. Öyle uyumayız da, gerçekten inanıyoruz hayvan dostu olduğumuza, hayvanların dostumuz olduğuna. O yüzden de size karşı sokakta da Mecliste de her yerde, olduğumuz her yerde mücadeleye devam edeceğiz. Valla siz düşünün bundan sonrasını. İnsanlar söyledi, kendimi de yakarım diyen var, ölüm orucuna da girerim diyen var, geldiğinizde karşınızda da dururuz diyen var. O zaman bütün sokaklarda başlayacak mücadelenin de sonuçlarına siz katlanırsınız diyeyim.