Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
Konu | : | İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ve Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık ile 132 Milletvekilinin Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/2266) |
Dönemi | : | 28 |
Yasama Yılı | : | 2 |
Tarih | : | 10 .07.2024 |
AHMET VEHBİ BAKIRLIOĞLU (Manisa) - Şimdi, Bakan Bey açıklama yaptı da benim sorduğum bir soru vardı, ona cevap vermedi. Demişti ki: "2023'ün ilk çeyreğinde günlük 10 milyon metreküp üretim olacak." Seçimden önce nisan ayında açılış yapıldı. O rakamlara baktığımız zaman eylül ayında -işte o da günlük 2-2,5 milyon bir trend var- yükselmiş sizin dediğinize göre, 5 milyon metreküpe kadar yükselmiş. Açılış yapıldığı tarih ile eylül ayı arasında neden üretim yapılmadı, onu sormak istemiştim ama o konuda cevap vermemiştiniz.
Bir de 2026'da 2'nci faz diyorlardı yani günlük 40 milyon metreküp ki zaten o rakamlara çıkılırsa ihtiyacımızın yaklaşık yüzde 15'i, yüzde 20'si sağlanacak gibi gözüküyor. O 2'nci faza ne zaman ulaşılacak, onu sormak istemiştim.
BAŞKAN MEHMET MUŞ - Evet, teşekkür ediyorum.