Komisyon Adı | : | SAĞLIK, AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL İŞLER KOMİSYONU |
Konu | : | Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta, Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Bayburt Milletvekilili Orhan Ateş ve 106 Milletvekilinin Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/1980) |
Dönemi | : | 28 |
Yasama Yılı | : | 2 |
Tarih | : | 08 .02.2024 |
KAYIHAN PALA (Bursa) - Değerli Başkanım, öncelikle şunu söylemek isterim: Bizim az önceki itirazımız olağanüstü durumlar ve afetlere ilişkin değil, o durumda her birimiz mutlaka hizmete koşacağız.
LEYLA ŞAHİN USTA (Ankara) - Kanunda öyle yazıyor.
KAYIHAN PALA (Bursa) - Söylemek istediğimiz şey odur, net olarak vurgulayalım.
LEYLA ŞAHİN USTA (Ankara) - Diğer şartlar geçerli değil.
KAYIHAN PALA (Bursa) - Niye bu on günü bir ay yapıyoruz? Şimdi, düşünün, bir nedenle sözleşmeniz feshedildi, çok açık bir şey, diyor ki: "On gün içinde göreve başlanmaması..." Şimdi, herkesin kendi öznel durumları var, ailesi var, birtakım gereksinimleri var, birtakım düzenlemeleri var.
BAŞKAN VEDAT BİLGİN - Ama Kayıhan Bey, o "acil ve olağanüstü şartlarda" diyor.
KAYIHAN PALA (Bursa) - Hayır, hayır, bu, sözleşmenin feshinden söz ediyorum Sayın Başkanım.
BAŞKAN VEDAT BİLGİN - Ha, tamam.
Buyurun.
KAYIHAN PALA (Bursa) - Onunla ilgili bir... Süreye itiraz etmedik biz zaten farkındaysanız, bizim itirazımız, feshedildikten sonra on gün içerisinde görev yerine başlamazsa bu hakkın ortadan kaybedilmesine ilişkin. Biz de diyoruz ki niye bu konu on günle sınırlanıyor, bir ay yapalım; insanlar belki rahat rahat bir düşünecekler, aileleri var, çocukları var.
BAŞKAN VEDAT BİLGİN - Bunu düşünebiliriz.
KAYIHAN PALA (Bursa) - Bizim itirazımız bunadır.