| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı (1/529) ile 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı hakkında (1/297) ve Sayıştay tezkereleri a) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı b) Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu c) Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü ç) Türkiye Atom Enerjisi Kurumu d) Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü e) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı f) Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü |
| Dönemi | : | 26 |
| Yasama Yılı | : | 1 |
| Tarih | : | 09 .02.2016 |
EBUBEKİR GİZLİGİDER (Nevşehir) - Sayın Bakanım, bir mesele hakkında bilgi ihtiyacı var sanırım. Bu kaya gazı meselesi, çok kısa olarak açıklamanızda yer aldı takip edebildiğim kadarıyla ama basında çok heyecan verici bir haber gibi lanse ediliyor. Bu konu yani bir şeyin ikamesi midir, uzun vadeli olarak plan dâhilînde neyi ifade eder, gerçekçi midir? Bu konunun da biraz izaha muhtaç bir konu olduğunu düşünüyorum.
Bir de bu II. Abdülhamid Han'a atfen yaklaşık yüz altı yıl önce yayınlandığı iddia edilen, daha ziyade Alman mühendisleri tarafından çalışıldığı iddia edilen bir harita meselesi vardı, zaman zaman bu gündeme geliyor da. Yani bu bir efsane midir, gerçekliği kurumlarımız tarafından tespit edildi mi yahut bunun açıklanması hususunda bir rezerv mi vardır, bu konuda bir bilgi istirham ediyorum.
Bir de özellikle turizm bölgelerindeki bu elektrik kesintileriyle ilgili acaba lokal bazı çalışmalar yapılabilir mi? Yani Kapadokya bölgesinde, Nevşehir'de turizmin zirvede olduğu bir anda, bir anda hayat durabiliyor. Yani bunun tabii gerek sanayide gerek büyük şehirlerde de benzer sıkıntılar verdiği ortada ama ülkemizin imajıyla ilgili, bu turizm bölgelerinde belki lokal, küçük çalışmalar bir fayda sağlayabilir diye düşünüyorum.
Bir de vatandaştan bize şu noktada ciddi bir talep geliyor, paylaşmak istiyorum. Bu merkez ilçe nüfusu 10 bin ve üzeri ilçelerdeki doğal gaz çalışması ve Bakanlar Kurulu kararı, buna yönelik uzatılması meselesiyle ilgili. Orada şöyle bir sıralama olabilir mi -çünkü o istenen başvuruyu almakta sorun yaşıyoruz- yani o sayı acaba para yatırmadan taahhüt edilebilir mi? Çünkü ilgili o abonman bedeli zaten yatırılacak. Yani orada karşılıklı, vatandaşın devlete böyle bir beklentisi noktasında bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.
BAŞKAN - Sayın Gizligider, toparlar mısınız soruyu lütfen.
EBUBEKİR GİZLİGİDER (Nevşehir) - Çok teşekkür ediyorum.
Toparladım Sayın Başkanım.
Sağ olun.