KOMİSYON KONUŞMASI
| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi (1/283) ve 2020 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi (1/282) ile Sayıştay tezkereleri a) Millî Eğitim Bakanlığı b)Yükseköğretim Kurulu c)Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ç) Yükseköğretim Kalite Kurulu d) Üniversiteler |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 5 |
| Tarih | : | 02 .11.2021 |
ARSLAN KABUKCUOĞLU (Eskişehir) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Sayın Bakan, Eskişehir il merkezinde 29 tane ikili eğitim yapan okul var. Bu okullarla ilgili bir faaliyetiniz olacak mı?
Eskişehir merkezinde 50 bin nüfuslu Emek Mahallesi var, üç yıldır konuşuyoruz, buraya hâlâ bir lise yapılmadı. Bununla ilgili bir faaliyetiniz olacak mı? Diyoruz ki: "Köylerde çalışma olsun, köydeki insanlar göçmesin." Köylerde taşımalı sistem yerine oralardaki okulları faaliyete geçirmeyi düşünüyor musunuz? Bu konuda köylülerin çok büyük istekleri var ve gençler bu yüzden köyleri terk ettiklerini söylüyorlar.
Teşekkür ederim.